The high quality of design information
瓦利杜索尔住宅/Marcos Franchini​
2015-12-04


感谢来自Marcos Franchini的分享

项目计划:2009年

建造时间:2010-2012年

材料:砌体结构陶瓷砖、水泥、玻璃、铝制框架

摄影师:Gabriel Castro (Reverbo)


House Vale do Sol

Project:2009

Construction:2010 - 2012

Area:260m2

Materials:Masonry in ceramic brick, concrete, glass, Frames in Aluminium

Photos:Gabriel Castro (Reverbo)



花园、小鸡和公鸡是这个住宅设计的起始点,花园已陪伴这个家庭长达十几年之久,孩子们在鸡舍里互相追逐。


The garden that used to serve the family country house for several decades along with a narrow henhouse in which children were running in all 

directions, together chicks, chickens and a leafy cock was the starting point for the design of this house.



该项目的开发使用了地势的一些元素。因此,住宅开口朝向东南边,旨在享受美景并更好地引进自然光。


The development of the project took into account some elements that the site suggested. Hence, the generous openings to the east and south 

that aim to enjoy the exuberant landscape of the Vale do Sol and take a better natural lighting.



住宅西面主体建设的执行有助于扩大地面的生活空间,为邻居以及宽阔的花园留下空间。


The implementation of the house on the west side of the body contributes to enlarge the living space of the ground, leaving a space from the 

neighbour, and consequently a broad and coherent garden to the size of the work.



内部空间清晰地与花园以及中心区域对话,并且与通道一起表达了建筑体高部的私人空间。


The internal spaces communicate visually with the garden and the central void and, together with the walkway, articulates both intimate areas of 

higher volume.



总结:

拥有通往花园巨大开口以及一个中心空间的单一家庭住宅,清楚地表达了设计环境。


Summary:

Single-family residence with large openings for side garden and a central void g that articulates the designed ambients.




MORE: Marcos Franchini

Lastest News

1. 紫龙游戏办公室/域式建筑
2. Kento日料餐厅/Masquespacio
3. 融侨外滩/品川设计
4. zippppper拉链/nendo
5. SUPERBABA餐厅/Studio Roslyn
分享
1
2
3
4
5
6

评论


您需要 登录 以发表评论。
You must be logged in to post a comment.