The high quality of design information
Centinela 教堂/estudio ALA​
2016-01-22
墨西哥 哈利斯科阿兰达斯


感谢来自estudio ALA的分享

建筑和监督:estudio ALA

顾客:Tequila Centinela

地区:墨西哥 哈利斯科阿兰达斯

面积:540平方米

年份:2014

摄影:César Béjar


Architecture and Supervision:estudio ALA

Client:Tequila Centinela

Location:Arandas, Jalisco, México

Area:540 m2

Year:2014

Photo:César Béjar



教堂建于一个龙舌兰酒厂里面,位于哈利斯科州的东北面是这个地区最出名的宗教地区之一,也是当代最有名的墨西哥文化。精神和社交是对这座混合使用的

空间的重新解读。在比较老的庄园和房子的地区,人们的家里都有一个教堂或者祈祷室,连接着露台和开放的覆盖空间,这里也是举办社交活动和家庭活动的

地方。这些空间通常会独立开来用于宗教典礼或者仪式;有时候这个空间也是比较灵活的,能将相邻空间的容量增大三倍。


The Chapel is found inside a tequila factory, located in the northeast of the state of Jalisco - known to be one of the most religious areas in the 

country and one with the most outstanding contemporary Mexican culture – . This spiritual and social space is a reinterpretation of the mixed 

use spaces that exist in older haciendas and houses of the region, where people used to have a chapel or oratory in their own houses, adjacent 

to the terraces and open covered spaces, where social and family events were commonly held. These spaces were separated or made into a single 

space depending on the occasion and the area needed for the religious ceremony; sometimes being as flexible as to allow to triple their capacity 

into the adjacent spaces.


We intended to create a sensory interaction between spaces, dissolving the edges between the interior and exterior, protected and connected to nature.



这个教堂在一个悬臂式平台上,能够看到湖泊、花园、工厂和龙舌兰种植田。该建筑的方向是将它的封闭墙面向阳光猛烈的南边和西边,保持着远离交通

区域的私人空间。一条陶瓷砖的道路引领着参观者从工厂到教堂的路,能够沿途欣赏风景、享受湖边和花园的风景,最终到达教堂。


The chapel sits on a cantilevered platform, overviewing the lake, the gardens, the factory and the agave fields. The building is oriented in a way 

that its closed walls face the fierce southern and western sun, keeping privacy from the traffic patio. A terracotta tile pathway leads visitors from 

the factory towards the chapel, allowing them to admire the scenery, and enjoy the walk around the lake and gardens, leading them finally into 

the complex.



开放的主入口地势较低,突出了亲密和圣洁的感觉。较高的、主要的空间则为参观者提供庇护并用它坚固和强壮的结构框出了天空。

光也照射到了里面,将阴影带到了室内,突出了精神体验。位于空间之间的开放地区融入了区域的景观和覆盖空间框出的基本景象。


The low height of its main entrance opening underlines the feeling of intimacy and sanctity. The tall, dominating volume, shelters the visitor 

and frames the sky with its solid and strong presence, allowing light to cast strong and defined shadows into its interior volume, emphasizing 

a spiritual experience. The open space between volumes merges with the region landscape and the covered space frames essential views.



我们想要将空间改成两个主要的功能区,这与十字架位置的变换和门的开关有关,也取决于空间所需尺寸,既不是为了宗教典礼,

也不是为了宗教和社交的混合的自然活动。


It is with the changeable location of the cross and the opening and closing of doors that we manage to modify the spaces into two main 

options, depending on the size of the space required, either for a religious ceremony or for a hybrid in nature event which could be both, 

a religious and social occasion.



使用当地的材料:生砖,粉红色砂岩和陶瓷砖,该建筑融入了周围的环境并在人与所创的建筑之间建立了一种联系。我们打算创造空间交流的场景,

融合室内和室外的空间,保护并连接自然。


Using local materials: uncooked brick, pink sandstone and terracotta tiles the building blends with its surroundings and a link between the 

people and the building was created.


MORE: estudio ALA

Lastest News

1. 砖质花园房/Jan Proksa
2. 身体力行/中央美术学院建筑学院十工作室
3. 厨房家具——挥舞的翅膀/Rimartus
4. LOUD SHADOWS/Plastique Fantastique
5. 庄园住宅/Ard de Vries
分享
1
2
3
4
5
6

评论


您需要 登录 以发表评论。
You must be logged in to post a comment.