The high quality of design information
巴黎美发&造型沙龙概念/Joshua Florquin Architect
2016-02-17
巴黎


感谢来自Joshua Florquin Architect的分享

地区:巴黎 52 rue Trousseau 75011 

项目日期:2015年12月

业主:Edoardo Seghi - Les Dada East

摄影师:Matteo Rossi


Program:concept and interior design of a hair & styling salon

Location:52 rue Trousseau 75011 Paris

Date:December 2015

Client:Edoardo Seghi - Les Dada East

Architect:Joshua Florquin Architect

Photography:Matteo Rossi



Les Dada East是一个美发&造型沙龙,靠近巴黎市中心区域著名的巴士底狱。它的建立者——Edoardo Seghi创造了一个具有非典型的氛围和独特的

服务的沙龙,这里不只提供剪发服务、还会举办诸如艺术展览和开幕等文化活动。Edoardo委托建筑师Joshua Florguin为在巴黎的第二家沙龙建立一个

新的室内设计概念。


Les Dada East is a hair & styling salon located near Bastille in the heart of Paris. Its founder, Edoardo Seghi has created a salon that offers more 

than haircuts. It also hosts cultural events such as art expositions and openings. He offers an atypical atmosphere and exclusive service. Edoardo 

commissioned Joshua Florquin Architect to create a new interior concept and design for his 2nd salon in Paris.



这个六边形的沙龙位于一栋20世纪早期建筑中,靠近街道交叉处的角落中,拥有三个面向街角的巨大玻璃窗,并毗邻一个美丽的植物园。Les Dada East以

大自然为灵感创立了Davines化妆品牌,其设计的主要概念在室内设计中延续,如同森林中阳光明媚的一天——顾客在树木和透过树叶闪烁的自然光线的环绕

中,享受新发型带来的快乐。


The six-sided surface of the salon is located on a corner of a Haussmanian early 20th century building with three large windows that reveal a 

street intersection and a beautiful adjacent herb garden.Les Dada East uses the nature inspired cosmetic brand Davines. This leading concept 

continues in the interior, which represents a forest on a sunny day. You enjoy your haircut, surrounded by the trees and the natural light that 

flickers through the leaves.



室内环境由六角形三层桦木胶合板天花板定义,这个结构与集成照明结合,代表了穿透林间的阳光。六角重叠网格结构让我们想起了蜂巢。结构柱、

涂有桦木胶合板则代表着树干。窗户对面的落地镜子扩展了空间的尺寸,也反射出天花板和城市中典型的巴黎黄色砂岩的镜像。更重要的是,它提供了

一个从临近植物园到沙龙的可视化延续。


This environment is created by a three-layered birch plywood hexagonal ceiling with integrated lighting, which represents the piercing 

sunbeams. This hexagonal overlapping grid reminds us of the alveolar pattern bees make while making honey. The structural pillars, coated with 

birch plywood, represent the tree trunks.A mirror wall opposite the windows visually doubles the space. It also reflects the ceiling and the city, 

with its typical Parisian yellow sandstone. And most importantly, it offers a visual continuation of the adjacent herbal garden into the salon.



这个概念也在向外部空间延续,如镜子为路过者提供了天花板的美丽倒影。为了与室内的桦木天花板和定制家具的元素构成对比,设计师在建筑立面上使用了

深靛蓝色。


The concept is being continued to the exterior, as the mirror offers the passers a beautiful reflection of the ceiling. The facade is painted indigo 

black, in order to create a contrast with the birch forest ceiling and its custom furniture elements in the interior.



沙龙分为三个区域,接待台的入口空间与等候区被有着盥洗盆和按摩椅的彩色区域分隔开,剪发区域在窗户对面的落地镜前。空间的整体理念是希望顾客在

轻松愉悦的环境中完成剪发过程,同时感受来自大自然的美。


The salon is divided into three areas. The entrance with register and waiting area is visually separated from the coloring area with washing 

stands and massage chairs. The cutting area is located in front of the mirror walls, hence opposite the windows This overall concept offers the 

opportunity to get a haircut in a relaxing environment, inspired by the beauty of nature.


MORE: Joshua Florquin Architect

Lastest News

1. 李知恩发型形象设计/大宽设计(天津)装饰设计有限公司
2. 北京建筑大学·教学5号楼空间改造/C+ Architects
3. 汽车零件仓库改造/ALICE
4. 康奈尔大学发布“手推车”家具系列/CL3思联建筑、Lim + Lu林子设计
5. 特拉凯阁楼/Rimartus
分享
1
2
3
4
5
6

评论


您需要 登录 以发表评论。
You must be logged in to post a comment.