The high quality of design information
Kvåsfossen/Rever & Drage Architects
2017-07-25
挪威


感谢来自Rever & Drage Architects的分享

建筑师:Rever & Drage

设计团队:Tom Auger, Martin Beverfjord, Eirik Lilledrange

客户:Kvåsfossen – Sørnorsk Laksesenter

竣工:2017

地点:挪威,Kvås, Vest-Agder

面积:450平方米

照片:Tom Auger


Architects: Rever & Drage Architects

Design team: Tom Auger, Martin Beverfjord, Eirik Lilledrange

Client: Kvåsfossen – Sørnorsk Laksesenter

Complete: 2017

Location: Kvås, Vest-Agder, Norway

Area: 450 sqm (only visitor center)

Photo: Tom Auger



2014年,挪威林格达尔的kvsfossen瀑布开放了一条鲑鱼梯。作为梯子的一部分,包括一个地下人造水池,让市民看到过往的三文鱼。由于公众利益,由于实际的原因,游客中心被建成以容纳这里的公众。


In 2014 a salmon ladder was opened at the Kvåsfossen waterfall in Lyngdal, Norway. As part of the ladder, an underground artificial pool was included to allow the public to see the passing salmon. Due to the public interest and for practical reasons, a visitor centre was built to accomodate the public here.



在三文鱼梯之上的地块在悬崖的边缘提供了一个壮观的位置,底部有Lynga河。因此,位置本身和游客的中心在悬崖的边缘之间形成鲜明的对比,而不是在地下鲑鱼梯下面。此外,该中心被茂密的橡树林包围,这增加了该地点独特的特征。


The plot just above the salmon ladder provides a spectacular location at the edge of a cliff with the Lynga river at the bottom. As such, the location itself and the visitors´ centre provide a striking contrast between being at the edge of the cliff, as opposed to down below in the underground salmon ladder. In addition the centre is surrounded by dense oak woodland, which adds to the distinctive character of the location.



经验的一部分是沿着河流走上瀑布,穿过一座老桥,穿过林地回到游客中心。随着附近的主要道路,建筑物还需要提供屏幕,因此可以欣赏景观,而不受交通噪音的干扰。


A part of the experience is to walk the path along the river up to the waterfall, cross an old bridge and pass through woodland back to the visitors centre. With the main road nearby, the building also  needs to provide a screen, such that the landscape can be enjoyed without being disturbed by noise from traffic.



除此之外,这一建筑是可以从公路上看到的,提供的信号表明这里有一些有趣的东西。这种双重作用由屋顶提供,由于建筑物相对于道路的位置偏低,它作为朝向道路的立面。


This in addition to the fact that the building is visible from the road and provides a signal that here there is something of interest. This dual role is provided by the roof, which due to the buildings low position in relation to the road, acts as a facade towards the road.



屋顶既大又低,具有一些典型和不寻常的特点。矩形计划顶部的倾斜屋顶本身就是典型的70年代风格(因此与附近村庄的许多房屋相关),而两个屋顶的并置,以及缺少屋檐和屋顶材料并不是。屋顶上的通风装置具有双重功能,作为标志,它们也造成了非典型的细微影响,因为它们太大,而且是错误的类型材料,是烟囱或百叶窗。


The roof is both large and low and has some typical and some unusual characteristics. The sloping roof atop the rectangular plan is in itself typical 70´s style (and thereby related to many of the houses in the nearby village), whilst the juxtaposition of the two roofs, together with the lack of eaves and the roofing material are not. The ventilation units on the roof have a double function as signs, and they also contribute to a subtle effect of being atypical, since they are too large and of the wrong type material to be chimneys or louvers.



从柔和的角度看停车场,建筑内部的开放比入口区域的第一印象要大得多。从东面看的明显有限的大小给人一种住宅建筑的印象,而实际面积更接近公共建筑。


From the subdued aspect towards the parking lot, the building opens up internally and is much larger than the first impression from the entrance area. The apparent limited size viewed from the east gives the impression of a residential building, whilst the actual size is much closer to a public building.



第三个模棱两可的地方在于材料和颜色的选择。外部包层浸渍有传统的焦油污渍。这种气味给人的印象是150年的建筑传统,但同时它的色彩也更加现代。


 A third ambiguity lies in the choice of materials and colours. The external cladding is impregnated with traditional tarbased  stain. The smell of this gives the impression of 150 year old building traditions, but at the same time the colour gives a much more modern appearance.



在游客中心,公众最喜欢的地方是建筑中心的区域,在那里你可以坐在明显的悬崖边缘的窗户旁边。


Up in the visitor´s centre a natural favourite with the public is the area in the centre of the building, where you can sit by the window apparently on the edge of a dramatic cliff edge.



Jensen & Skodvins”Juvet Landskapshotell”在另一个位置在挪威(Valldal,Møre og Romsdal)和代表一个接近大自然的作用有很多的共同点,代表了进一步发展接近自然的效应,,在这种情况下,地板快速下沉在窗口前提供一个坐的地方。


 This has a lot in common with Jensen & Skodvins ”Juvet Landskapshotell” at another location in Norway (Valldal, Møre og Romsdal) and represents a further development of the close-to-nature effect applied there, whereby in this case the floor is sunk immediately in front of the window to provide a sitting place.



建筑物中的不同窗户沿着悬崖边缘移动,提供了河流的不同景观。对于茂密的橡树林地的外观给出了一种多样的光线效果,它可以通过里开窗户移动一小段距离得到最好的体验。


The different windows in the building provide varied views of the river as one moves along the cliff edge. The views towards the dense oak woodland outside give a varied light effect that is best experienced by moving a small distance away from the windows.



一些光开口形成为平面玻璃板并呈现“去除壁面”,而其它光开口则具有限定的框架并呈现“墙壁中的孔”。后者与传统的窗户相似,对传统与现代之间有关,也与建筑外观相互影响。


Some of the light openings are formed as plain glass panes and present ”removal of wall areas”, whilst others have defined frames and present ”holes in the wall”.  The latter are similar to traditional windows and contribute to the ambiguity between the traditional and the modern, which also interacts in the building´s exterior.



这座建筑既小又大。它既现代又传统,它既代表了悬崖边缘的舒适场所,也代表着它脚下的鱼梯的湿湿基础设施。


This building is both small and large. It is both modern and traditional and it represents both comfortable places for contemplation up on the cliff's edge, and raw encounters with the dripping wet infrastructure of the fish ladder underneath it.





MORE: Rever & Drage Architects

Lastest News

1. STRATUM HOUSE层楼/stpmj
2. LANKA LEARNING CENTER斯里兰卡学教中心/feat.collective
3. 巴顿山改造/Murray Legge
4. 日本米酒仓库/Eureka+G architects studio
5. 住宅入口和露台/Ghezzi Novak
分享
1
2
3
4
5
6

评论


您需要 登录 以发表评论。
You must be logged in to post a comment.