The high quality of design information
叠加的乐趣/PETER PICHLER ARCHITECTURE
2017-08-26
荷兰 马尔森


感谢来自PETER PICHLER ARCHITECTURE的分享

建筑项目名称:叠加的乐趣

建筑师: PETER PICHLER ARCHITECTURE 

建筑荣誉:2017年7月1日荣获国际设计奖,2020年修建完成

地址:荷兰  乌得勒支

建筑面积:35000平方米

建筑委托商:Winter Trust BV

建筑工程师/建筑顾问:Arup

建筑合作商:Peter Pichler, Gianluigi D´Aloisio, Daniele Colombati, Simona Alu’ , Giovanni Paterlini, Ugo Licciardi, Silvana Ordinas

建筑视觉设计:Visualarch


PROJECT: Looping Towers

ARCHITECTURE: PETER PICHLER ARCHITECTURE 

YEAR: July 2017 1st prize invited international competition, 2020 finish construction

LOCATION: Maarssen, Utrecht, Netherlands

SIZE: 35.000m²

DEVELOPER / CLIENT: Winter Trust BV

ENGINEER / CONSULTING COMPETITION PHASE: Arup

CREDITS PPA: Peter Pichler, Gianluigi D´Aloisio, Daniele Colombati, Simona Alu’ , Giovanni Paterlini, Ugo Licciardi, Silvana Ordinas

VISUALISATION: Visualarch



Peter Pichler 建筑工作室近期获得了一项国际设计奖,该建筑项目为一个崭新的住宅建筑,全占地面积为350000平方米,位于荷兰 马尔森。


Peter Pichler Architecture won an international invited competition for the design of a new residential tower complex of 35.000m² in Maarssen, Netherlands. 



建筑项目包含260个公寓,停车场,屋顶修建了健身房.


The new complex consists of approx. 260 apartments, parking garages, public facilities, gym and a running track on the roof.



该建筑项目位于阿姆斯特丹和乌得勒支之间的主轴线,同时极大改善了区域的社交功能性,在接下来的几年里,此处将会经历一些大的发展。


 It is located on a main axis between Amsterdam and Utrecht and should act as a social “engine” in the area, which will undergo some major developments within the next years.



建筑主要选用的是两个循环的塔状结构,每层采用优化的几何形状,将建筑视觉发挥到极致,可享受到充足的阳光。


PPA´s proposal for two looping towers are the result of an optimized geometry based on views and sunlight. 



起初决定研究直型的建筑材料,最终想要达到的效果是人文与自然景观相结合,新旧建筑在这里交汇。


Starting point were massing studies of straight extrusions that are moved towards the end of the plot to guarantee the view from the offices behind towards the river and the old city center of Maarssen. 



该建筑的地理位置十分独特(坐北朝南的设计传统建筑设计方式),最终呈现出的外观为L形状,以保证可以看到不同的视觉风景,多面享受阳光的照射。


The special situation of the site (north side with view, south side sunlight) and the unsophisticated orientation of the apartments within a straight extruded tower with central core led to a slim L shaped geometry that guarantees multiple views and sunlight. 



值得注意的一点是,建筑西侧,L型塔状结构向后倾斜,这里可以看到与之相邻建筑的风景,且可以获得更好的视觉效果,受到最小阴影的限制。


While sloping back the L shaped towers with the lower tower on the west side, better views are generated for adjacent buildings with a minimum shadow impact. 



许多建筑的露台设计得十分自然,多个视角面向古旧的城市,整日可享受到充足的阳光照射。


The  naturally formed terraces generate multiple views towards the old city and achieve a maximum sunlight during the day.




两个循环的塔状结构,连接直至地面的公园处。


At the podium level the two towers connect in a loop that steps back to create green parks. 



一些公共设施,如健身房,跑道修建于房顶,各个空间之间交织。


The interweaving podium strings contain care housing as well as public facilities such as the gym with a running track on the roof. 



为了确保两侧都可获得适合的视觉效果,大多数的公寓空间修建为两部分,以获取最佳的居住效果。双层结构自地面层消失,呈现出更加封闭的建筑结构,朝向建筑顶层。


Most of the apartments are conceived as duplex in order to guarantee the double side view and to have an optimized ratio between GLA and circulation. The duplex typology is expressed in the facade as well which fades from a more closed structure at the street level and opens towards the top.





MORE: PETER PICHLER ARCHITECTURE

Lastest News

1. 洛迦诺电影院扩建改造 /AZPML
2. ENGEL House恩格尔的房子/BoysPlayNice
3. 巴塞罗那 超级市场/Simon Garcia | arqfoto.com
4. 旅客之家--挪威谷仓建筑/OPA FORM arkitekter
5. 三宝蓬艺术聚落/大料建筑
分享
1
2
3
4
5
6

评论


您需要 登录 以发表评论。
You must be logged in to post a comment.