The high quality of design information
Residence Guan|赵睿作品,管宅/V2GETHER(纬图)
2017-09-06
三亚 海棠湾


感谢来自V2GETHER(纬图)的分享

主持设计:赵睿

设计团队:赵睿、李龙君、刘方圆、叶增辉、刘军、黄志彬、张鹤权、罗琼、伍启雕、陈丹然、吴东林、吴再熙、李胜娟、吕斌、梁茹倩、康为泽、杨之毅、张智彬、詹焕杰、高晓玲、罗晓丽

空间摄影:张恒、伍启雕

图片整理:伍启雕

艺术创作组:朝鲁门、伍启雕

物料师:何静韵

文字记录:张爱玲

翻  译:曲梦蝶

设计时间:2016.04

项目面积:7300m²

主要材料:山东白锈石,原木,质感漆


Project Designer:Rui zhao

Design team:Rui Zhao, Longjun Li,Fangyuan Liu, Zhenghui Ye,Jun Liu, Zhibin Huang, Hequan Zhang,Qiong Luo, Qidiao Wu, Danran Chen,Donglin Wu, Zaixi Wu,Shengjuan Li,Bin Lv,Ruqian Lang,Weize Kang,Zhiyi Yang,Zhibin Zang,Huanjie Zhan, Xiaoling Gao,Xiaoli Luo

Space photographer:Heng Zhang, Qidiao Wu

Picture arrangement: Qidiao Wu

Art Group:Lumen Chao, Qidiao Wu

Material Engineer:Jingyun He

Written records:Ailing Zhang

Translator:Mengdie Qu

Design time:April 2016

Project area:7300 m²

Main materials:Shandong white rust stone, logs,  texture paint



在这项目里,希望处处都是景色、画面、光线、意境及实用的生活细节,所以很贪心的把这些要求都考虑到了设计中。──赵睿


In this project, we hope everywhere is full of the scenery, picture, light, mood and practical details of life, so we are greedy to show all the requirements in the design.--Rui zhao,



项目位于三亚海棠湾,是个度假型的住宅及小型私人会所酒店,共有12个房间,包括餐饮区、公共区和娱乐区等功能。最初接到项目时,还是一个未完成的建筑物,因此主要任务就是对其进行建筑和结构的改造,以及从室内到室外完成细节工程,交付使用。


The project is located in Haitang Bay, Sanya. It is a holiday residence and small private club hotel. There are 12 rooms, including dining area, public area and entertainment area. When the project was first received, it was an unfinished building, so our main task is to carry out its construction and structural transformation, to complete the project from indoor to outdoor in details,and to deliver the project.


一层总平面▲


二层总平面▲


设计师赵睿▲


艺术家朝鲁门作品•晨曦▲



改造时,加建了大面积的平台,一是为了遮挡太阳,二是横线条的平台体块,很容易与环境融合在一起,让人与自然产生更好的情绪互动。活动区上巨大的屋面平台可以举行烧烤、酒会或婚礼等大型活动,大大的增强了场地的使用性,也可以跟室内的庭院小道形成强烈的节奏感。室内部分尽量裸露的结构形式,有助于显示空间的高度,在这基础上延伸它,形成更清晰的韵律感。


We built a large platform in order to block the sun, in the meanwhile the horizontal lines of the platform block is easy to integrate with the environment, it makes people interact better with nature. The huge roofing platform on the activity area can hold large activities such as barbecue, cocktail party or wedding, it greatly enhanced the use of the site, but also can form a strong sense of rhythm with the indoor courtyard trails. The structure indoor which is exposed as much as possible can help to show the height of the space, and we extend it on this basis to form a more beautiful sense of rhythm.


球体装置系列▼

挂画手稿▲


二层客厅模型▲


每个角落里,设置了雕塑、绘画、装置、灯具甚至稻草房、溪流等等不同的配饰,体现了院落包容丰富、热情奔放的情感文化,同时,体块构成把所有的内容糅合在一起,又让喧闹中有了主线,有了宁静,给度假的人以心灵的休憩。


We put the sculpture, painting, installations, lamps and even straw houses, streams and some different decorations in every corner, that embodies the passionate emotional culture. At the same time, the body composition Mix all the content together,so that there is main line and peace in the noisy, it makes people there have a rest of mind.


艺术家朝鲁门作品抱向日葵的杜鹃


雕塑手稿▲



创作花絮▼



MORE: V2GETHER(纬图)

Lastest News

1. 田园牧歌/GITC 建筑工作室作品
2. 独特墓地卫生间/M2.senos 
3. 不是椅子的椅子/Alex Bocchi
4. 素白住宅/Jun Murata / JAM
5. 自然的小窝 Birch House/Cho, Soo Young (studio_suspicion)
分享
1
2
3
4
5
6

评论


您需要 登录 以发表评论。
You must be logged in to post a comment.