The high quality of design information
日本米酒仓库/Eureka+G architects studio
2017-09-13
日本 筑波 茨城县


感谢来自Eureka的分享

项目名称:日本米酒仓库

项目地址:日本筑波、茨城县

项目工程:商店,办公间,储存间

建筑师: Eureka + G architects studio

设计团队:Inagaki Junya, Sano Satoshi, Nagai Takuo, Hori Eisuke / Eureka + Ryohei Tanaka, Gwangbeom Heo/ G architects studio

结构工程:Nagai Takuo, The University of Shiga Prefecture/Eureka

环境工程:Hori Eisuke, Kindai University/Eureka

客户:Ono-Sake-Ten

面积:494平方米

竣工:2016年

设计时间:2015年5月到2016年11月

建筑面积2 楼

照片来源:Hideki Ookura

标识和材料:

1.日新钢/屋顶:镀锌钢板

2.尼奇哈公司/纤维水泥墙板

3.高木高科丽/水泥巷道


Project name:Ono-Sake Warehouse

Project address: Tsukuba, Ibaraki, Japan

Program: Shop, Office, Storage

Architects: Eureka + G architects studio 

Design team: Inagaki Junya, Sano Satoshi, Nagai Takuo, Hori Eisuke / Eureka + Ryohei Tanaka, Gwangbeom Heo/ G architects studio

Structural engineering: Nagai Takuo, The University of Shiga Prefecture/Eureka

Environmental engineering: Hori Eisuke, Kindai University/Eureka

Client: Ono-Sake-Ten

Area: 494 sqm

Completion: 2016

Design period:May 2015-November 2016

Floor area:2F

Photo credit: Hideki Ookura

Brands and materials: 

1. Nisshin Steel / Roof: Galvanized steel sheet

2. Nichiha Corporation / Fiber Cement Sidings

3. Takemura Kogyo / Wood Wool Cement Bord



地域活动造就风景


Region activity makes scenery 



该项目规划为筑波新住宅区和商业带的清酒仓库。清酒仓库在本地业务中充当仓库,作为仓库与客户之间的后勤基地连接。对区域的刺激和对景观的融合造就了风景。


This project is planned as sake warehouse among new residential area and commercial strip in Tsukuba. Sake warehouse has function as store in local business and as logistics base connection between sake warehouse to customer. Stimulation to the region and melting to landscape makes scenery.   


 


拘谨的盒子形状的零售商店和类似于房子的建筑修建在镇上。我们分离和分解架构3个支柱到物流仓库和仓库。结构是传统的木制,并尝试各种材料点对点,例如,木材,层压木材和钢框架。


Uncommunicative box-shaped store and homogeneous house was built along the town. We separate and decompose architecture 3 volume to logistics storage・store・office. Structure is traditional wooden and attempt various material point to point for example, lumber, laminated wood and steel frame. 



最重要的是,我们主动地计划卸载和控制储存量,而不是制造黑盒子。屋顶和排气窗,阳台,可折叠的遮蔽处,屋檐下的竹帘使环境性能提高。阳台已经向Mt.tsukuba开放了,从人行道的视线中漂浮着,交通繁忙。它是通向第二个入口的公共空间功能。


Above all, we initiatively plan place of unloading and bottle storage not to make blackbox. Roof top and exhaust window ,terrace, collapsible shelter, bamboo blind under the eaves makes environmental performance advance. Terrace has opened to Mt.tsukuba and there is floating from sidewalk eye level which the traffic is busy. It is public space leading to the function of second entrance.



尽管仓库的材料被金属板和水泥板覆盖,但我们在建筑周围用精致的放大方式把它们拼贴起来。另一方面,与快速的交通相比,石膏板覆盖了大量的仓库,并展示了上升和下降的材料。摘要土墙不仅是乡土材料,也是“仓库”的标志。由于城市的风景主要被新材料所覆盖,土墙相对于他们来说是比较的。


Though material of the warehouse is covered with sheet metal and cement plate, we collage them around the architecture with delicately amplified. On the other hand, in comparison to the fast sight of traffic, plasterer cover the big volume of warehouse and show material of rise and fall pattern. Soil wall is not only vernacular material but also icon of “warehouse”. As town scenery is mainly covered with new material, soil wall is comparative to them. 




MORE: Eureka

Lastest News

1. 双溪书院/北京多向界建筑设计
2. 美岕山野温泉度假村/荷兰AZ国际建筑事务所
3. 索契REDCUP咖啡店/ALLARTSDESIGN
4. 虹越园艺社区/杭州森上建筑设计
5. 震泽中学天文公园/具集建筑
分享
1
2
3
4
5
6

评论


您需要 登录 以发表评论。
You must be logged in to post a comment.