The high quality of design information
旅客之家--挪威谷仓建筑/OPA FORM arkitekter
2017-11-08
挪威



感谢来自OPA FORM arkitekter的分享

建筑项目名称:旅客之家--挪威谷仓建筑

建筑公司:OPA FORM arkitekter

主建筑师: Marina Bauer, Espen Folgerø

地址:挪威西海岸  Myrkdalen

完成日期:2016年

总建筑面积(平方米/平方英尺):25平方米

摄影师:Espen Folgerø, Marina Bauer, Rune Sævig, Virre Dahl, Finn Borrows     

其他参与者:

合作者:Ei Løe as, Voss kommune, Destinasjon Voss/Aktiv Heile Året, Innovasjon Norge, Fylkesmannen I Hordaland, Hordaland Fylkeskommune, Regionalt Næringsfond Aurland-Vik-Voss

委托方:Myrkdalen Fjellandsby, Gunnar Flisram

建筑顾问: Frede Vik, Per Finne, Trygcon AS, Kaia Finne, Lekven Byggmesterforretning AS, Daylight Nordic AB, Solberg Sagbruk

捐款人:Bjørn Engesæter, Henrik Westgaard


Project name: A Barn

Architect’ Firm: OPA FORM arkitekter

Lead Architects:  Marina Bauer, Espen Folgerø

Project location: Myrkdalen, west-coast of Norway

Completion Year: 2016

Gross Built Area (square meters or square foot): 25m2

Photo credits: Espen Folgerø, Marina Bauer, Rune Sævig, Virre Dahl, Finn Borrows  

Other participants: 

Collaborators: Ei Løe as, Voss kommune, Destinasjon Voss/Aktiv Heile Året, Innovasjon Norge, Fylkesmannen I Hordaland, Hordaland Fylkeskommune, Regionalt Næringsfond Aurland-Vik-Voss

clients: Myrkdalen Fjellandsby, Gunnar Flisram

consultants: Frede Vik, Per Finne, Trygcon AS, Kaia Finne, Lekven Byggmesterforretning AS, Daylight Nordic AB, Solberg Sagbruk 

contributors: Bjørn Engesæter, Henrik Westgaard



谷仓的变迁

The Barns They Are A Changin´


50多年前,谷仓曾是奶牛们的场所,如今这里修建了新的建筑,人们搬来此处居住。


50 years ago the barn was sheltering cows, now a new era has come and people are moving in.



在挪威西海岸,有个叫做Myrkdalen的山谷,在这里你仍然可以找到一些旧的牧场。近期,在此处修建了规模宏大的滑雪场,这里也成为了滑雪圣地。


In the valley Myrkdalen on the west-coast of Norway you find old farming land, but also new land for the recent developed grand scale skiing-resort Myrkdalen.



这个小小的谷仓就位于中间偏右的地方,位于旧农场区域,其上方是现代化的滑雪缆车,面朝山谷。


The small barn is situated right in the middle, on the high end of the old farming-land, right below the modern ski-lift, facing the spectacular view of the valley. 



这个古旧的建筑已经闲置了很长的时间,已经失去了其原始的功能,现在则被完全得取代了。


The old agriculture building has been empty for a long time, it has lost its original use and function and for a while now it has been neglected. 



不过随着时代得不断变迁,很快它将被重新定义,以全新的姿态来迎接来自全球的旅客们。


But the times they are a changin´, soon it will be hosting tourist from all around the world. 



一家四口,或是正在度蜜月的情侣,或是一些滑雪爱好者,都可以选择再次度过难忘的夜晚,在古旧的谷仓内设计了现代的空间。


A family of four, a couple on their honeymoon, or skibums, can spend a memorable night here since a modern sleeping module has been installed inside the old barn. 



OPA FORM建筑工作室,将新型的生活方式融于旧建筑内,设计了现代化的定制睡眠空间,只为你打造最难忘的睡眠。


OPA FORM architects has infused new life into the old characteristic barn by adding a module that provides all the comfort you might need for a good nights sleep.



建筑的外表面仅留下了一些谷仓改造的痕迹。


Seen from the outside there are only small signs of the barns transformation. 



雕刻精美的窗户,映照出美丽的山谷景色,定义着现代化的设计结构。


A sculpturesque window stretches out of the old cladding, towards the great view, witnessing a modern structure.



进入谷仓内,你会体会到从未有过的宁静感,粗糙的建筑外表面,室内永远保持着恒温。


Entering the barn you´ll find yourself in the authentic stable, with rough surfaces, an un-insulated room that used to shelter cows. 




这里没有做任何的改变,但是穿过房屋,你就会发现特别的地方,圆形的入口嵌入其中。


Here nothing is changed, but across the room you´ll see the addition, a module clad in bright aspen with a circular entrance. 



因为建筑的空间比较有限,既要达到最大的舒适度,同时要很好得保留谷仓的原始结构。


Hence the small scale of the host, the module is built with the uttermost precision and at the same time great respect for the barn-structure.



在设计谷仓外结构的时候,尤其要小心,严谨。部分建筑结构在低梁之间拓展,最终打造出了宽敞的垂直空间,保证旅客们可以直立在房屋内。


The addition is self-sufficient, carefully fitted around the existing barn-structure.  Part of the module stretches up in-between the low beams, resulting in a spacious vertical room where visitors are able to stand upright. 



对于建筑内的部分空间,我们进行了仔细得划分,打造舒适的居住环境,围绕中心区域进行合理得划分设计。走在挪威的西海岸区域,随处可见一些已经破旧的建筑,散落在海湾区域。


Rest of the interior is carefully designed to offer comfortable sitting and sleeping space during the stay, organized around the central fire-place and the adjacent spacious window. Travelling the norwegian west-coast one can easily spot worn-down buildings scattered across the scenery fjord-landscape. 



一些古旧的谷仓就分布在陡峭的海湾,伴随着农业结构的变化,它们渐渐失去了其存在的价值。但是这些谷仓却成为了旅客们的最佳游览区。将旧建筑的功能进行改变,而不是改变建筑的结构,成为了新的建筑理念策略,称作“变化得谷仓”。


Old barns clinging on the steep landscape don´t make any useful agricultural buildings anymore since the farming industry changed.  But these barns make an excellent tourist destination.  Transforming the old buildings function rather than transforming the building-structure is the concept of the strategy called “the barns they are a-changing”.



为了实践这一策略,OPA FORM参与了建筑项目规划的每一步,从开始的建筑图纸测绘,到建筑模型,直至最终建筑的成型,最终完成了这一建筑理念的实践。


To ensure the envisioned product, OPA FORM arkitekter personally followed the project every step on the way, from the early 1:1 sketches, the building of the module in the offices workstead and to the installation in the old barn, it was all done in-house and hands-on. 




MORE: OPA FORM arkitekter

Lastest News

1. 洛迦诺电影院扩建改造 /AZPML
2. ENGEL House恩格尔的房子/BoysPlayNice
3. 巴塞罗那 超级市场/Simon Garcia | arqfoto.com
4. 旅客之家--挪威谷仓建筑/OPA FORM arkitekter
5. 三宝蓬艺术聚落/大料建筑
分享
1
2
3
4
5
6

评论


您需要 登录 以发表评论。
You must be logged in to post a comment.