The high quality of design information
巴塞罗那 超级市场/Simon Garcia | arqfoto.com
2017-11-09
巴塞罗那


感谢来自Simon Garcia | arqfoto.com的分享



该建筑项目由Valentí Álvarez Planas 建筑工作室负责设计建造,为综合整修项目,采用现代化的设计方式,来进行空间的拓展,来提升整体的功能设施,来彻底改变内外部空间。


The building done by the architect Valentí Álvarez Planas (ARQUITACTÚA), defines the comprehensive refurbishment in order to modernize it to boost its activity through the expansion of spaces and uses, redistribution of the trade routes, the improvement of all its facilities and a radical and total change of the interior and exterior image.



对于建造空间的设计与利用,要使建筑空间得到不断拓展,与周围的超级市场相连接,打造出新的流通区域,使整体空间得到一定的释放,从而拓展销售区域。


Regarding spaces and uses, the reform contemplates the enlargement of the building volume in an area attached to the supermarket with the purpose of installing a new logistic area and thus free up space existing in order to expand the sales room.



此外,将建筑表面的其余部分进行再次设计划分,以释放整体空间为目的。伴随着建筑空间的改变,其周围的警务分配也随之改变,重新定义新的商务区域,独立于广场之外。


It’s also envisaged the redistribution of the rest of the building surface occupied by the market in order to free up remaining spaces, and thus be able to relocate the National Police and offer in addition to a new area destined to commercial local, both of them with independent access from the square. 



新的设计使得原始格局得到了最大的拓展,但一些基础的结构得以保留。


The new distributions raised are adapted to the maximum to the rigid original layout in diagonal of some stands that were not finally object of the reform.



建造空间的重新划分,使内外空间紧密结合(广场与商务区域),提升了整体的视觉效果,将之前所使用的混凝土板材撤掉,新的建筑空间,更多得使用的是透明的建筑材料,采用全玻璃式的建筑结构,使内外部空间的透明度达到最大程度,整体视觉效果得到了很大的改善。


For the redistribution of the uses it has been taken in to account its relationship of these with the outside (square and the commercial axis of the city), enhancing the circulations and the main visuals through the replacement of the opaque system of concrete prefabricated panels that originally composed the facade, by another completely glazing system with the intention of establish a greater transparency and visual communication between the inside and the outside.



全套的玻璃幕墙由Technal Geode公司提供,正式的框架结构,通过一个2,5米的树冠状空间。


All this set of new glazed areas realized with Technal Geode curtain wall, is formally framed through a canopy of 2.5 m. 



选用铝涂层,放置在外表面的中间部分,角落处与大厅相连,也是通往超级市场的主要通道。


width coated by aluminum and located at medium height of the facade, and that rises up to the summit in the corner next to the square, showing that point as the main access to the market. 



外表面有一部分是不透明的材料,利用其特殊性将原有的混凝土层进行完全覆盖,穿过折叠和镀锌穿孔板,选用多种建筑色彩,打造出全新的建筑空间。


The rest of facade remains opaque, but its appearance is completely changed with the cladding of the prefabricated panels of concrete through folded and perforated sheet of galvanized steel, of variable rhythm and lacquered with many colors relating to the colorful existing on the mountain, right below which the refurbished building is located.




MORE: Simon Garcia | arqfoto.com

Lastest News

1. 三间尖顶小屋/Tiago do Vale Architects, Portugal
2. 巴塞罗那 初级护理中心 /Valor-Llimós arquitectura
3. 葡萄牙Conde da Carreira公寓―低成本革新改造/Valdemar Coutinho Arquitectos
4. 胡桃木的家/Richèl Lubbers Architecten
5. HOUSE B - STUTTGART 建筑B―斯图加特/Yonder – Architektur und Design
分享
1
2
3
4
5
6

评论


您需要 登录 以发表评论。
You must be logged in to post a comment.