The high quality of design information
香港空中花园/concrete
2017-11-24
香港


感谢来自concrete的分享

项目:香港空中花园

客户:香港新世界发展区

办公地点:oudezijds achterburgwal 78a – 1012 dr

城市:阿姆斯特丹,荷兰

项目地点:香港旺角

地址:17纳尔逊街

城市:香港

设计初期:2017年三月

开放:2017年4月14日

设计公司:

设计团队:Rob Wagemans - Maarten de GeusTom Ruijken - Sofie Ruytenberg - Julia Hundermark

Wouter Slot - Yoekie de Bree

首席设计师: P&T architects & engineers Ltd.

首席景观设计师:Adrian L. Norman Ltd.

结构工程师:CM Wong & Associates Ltd.

MEP工程师:WSP香港有限公司

灯光顾问:Pro-lit有限公司

项目实际:

总层数:26

每层楼公寓数:22

总公寓:439

入口处面积:44平方米

转接层面积:311平方米

标准层走廊面积:64平方米

会所面积:916平方米

空中花园面积:687平方米

转阶层艺术品:a painting of thought – 52” by Zhao Yao“a painting of thought – 305” by Zhao Yao

会所艺术品various artworks at gallery by Lumas collections


project: Clubhouse Mongkok Skypark Hong Kong

client: New World Development HK

office address: oudezijds achterburgwal 78a – 1012 dr

city: amsterdam, the netherlands (NL)

project location: Mongkok

address: 17 Nelson street

city: Hong Kong

Start design: March 2014

Opening: 14th April 2017

design firms:

project team concrete: Rob Wagemans - Maarten de GeusTom Ruijken - Sofie Ruytenberg - Julia Hundermark

Wouter Slot - Yoekie de Bree

executive architect: P&T architects & engineers Ltd.

executive landscape architect: Adrian L. Norman Ltd.

structural engineer: CM Wong & Associates Ltd.

MEP engineer: WSP Hong Kong Ltd.

Lighting consultant: Pro-lit Ltd.

project facts:

total storeys: 26

appartments per floor: 22 (except: 21 apts. on 27th floor)

total appartments: 439

entrance floor area: 44 sq m

transfer floor area: 311 sq m

typical floor corridor area: 64 sq m

clubhouse floor area: 916 sq m

skypark floor area: 687 sq m

transfer floor artworks: “a painting of thought – 52” by Zhao Yao“a painting of thought – 305” by Zhao Yao

clubhouse artworks: various artworks at gallery by Lumas collections



混凝土打造的空中花园:住宅会所旺角中心的香港——打破了传统思维的枷锁。


concrete created Skypark: a residential clubhouse in the heart of Mongkok, Hong Kong - breaking down the walls of traditional thinking.



空中花园是由香港新世界发展有限公司开发的大型居住项目。项目位于繁华的香港旺角,为喜欢热闹的年轻人提供一了个充满活力的居住环境。位于空中花园顶楼的户外俱乐部由concrete事务所设计,颇受居民欢迎,成为逃离城市生活的理想之地。concrete事务所为大厦所有公共环境设计内装,包括街道入口,迎宾层以及顶层。


Within the bustling streets of Mongkok, Hong Kong, concrete created a welcoming clubhouse for all residents of the Skypark tower. Skypark is a large residential development by Hong Kong based New World Development, led by Mr Adrian Cheng. Within one of the densest areas of Hong Kong the tower is suited to people who enjoy life in a lively and vibrant neighbourhood, but with its communal clubhouse and outside park on the very top of the building it also provides them an escape from the city. concrete designed the architecture and interior of all residential public areas, from the street entrance to the transfer concierge floor and top floor clubhouse.



灵感来源于旺角拥挤狭窄的街道,空间受限,行人摩肩擦踵,设计师将大厦打造成逃离混乱,与人交往的舒适环境。通过打破常规的做法,将俱乐部打造成开放可变化的公共空间。也给这种紧凑的国际化的居住建筑设计带来新的启发。


Inspired by the crowded and narrow streets of Mongkok, where space is limited and people mingle, concrete created a place for residents to escape the chaos and people to truly connect.By ’breaking down the walls’ of a generic clubhouse – almost literally –concrete developed an open and transformable public space and redesigned the essence of a residents’ clubhouse within this dense and cosmopolitan city.



通过与P&T和ALN两家事务所的合作,concrete在“连通空间的空间”中创造了一种和谐的方式,使得室内设计和景观设计融合在了一起。


By working closely with P&T architects and landscape architects ALN, concrete was able to make an integrated design that captures the ’in-between spaces’, and creates an architecture where interior and landscape designs blend together.



开放的楼层平面由四个方形空间内的所有必要的功能区,如楼梯间,电梯,构架,MEP,洗手间,仓库,酒吧以及厨房设备。这几个由石灰华覆盖的空间,从天花板伸向观景平台。通过对角的定位,将体块之间的空间用于多种功能。设计始终将内部保持开放和透明,通过一些玻璃隔板和滑动门来分割区域,展现的效果让人感到意外,使你可以在其中的任何一个角落感受到城市的壮丽景观。


The open floorplan consists of four square volumes that house all the necessities like staircases, elevators,structures, MEP, restrooms, storage, and bar and kitchen equipment. These blocks are cladded with travertine and protrude through the ceiling into the landscaped roof. By positioning them diagonally the in-between spaces accommodate the different areas and function rooms. They are kept transparent and open, with a few glass partitions and sliding doors, resulting in surprising spaces, where one can find the best views in every corner with spectacular view toward the city as a backdrop.



俱乐部包括不同的功能区域,厨房,阅览室,酒吧和健身房,游泳池,一个大型户外台阶将俱乐部与景观公园相连,形成户外烧烤。连通花园与大厅的楼梯间成为周五晚的露天电影院,此外,你还可以在这里享受绝美星空或接吻。


The clubhouse consists of different function areas, in which a kitchen, library and bar sit together with a gym,swimming pool and art gallery.A large outside staircase connects the clubhouse floor with the landscaped park on top of the building complete with picnic and BBQ areas.The staircase, where the gardens drop down and the living rooms climb up, is transformed into an outdoor cinema on Friday nights, or a place to enjoy the stars in the sky and share a secret kiss…




MORE: concrete

Lastest News

1. 透明的世界---Schnappel Hamrová 公寓建筑设计/BoysPlayNice
2. 鸽舍―粮仓 THE DOVECOTE-GRANARY/Tiago do Vale Architects
3. 冠源爱情湾/品川设计
4. 新膳道餐厅/亿端国际设计
5. 上海 DOE/B.L.U.E.建筑设计事务所
分享
1
2
3
4
5
6

评论


您需要 登录 以发表评论。
You must be logged in to post a comment.