The high quality of design information
Knapphullet 家庭度假屋/ LUND HAGEM ARKITEKTER
2018-01-04
挪威 奥斯陆


感谢来自LUND  HAGEM  ARKITEKTER的分享



Knapphullet是位于奥斯陆以南120公里的海滨小镇Sandefjord的一个家庭度假屋。这所房子位于大岩石之间,周围是低矮的植被,这是挪威海岸景观的典型例子。这个地方是隐蔽的,只有一条船或一条小路从北方穿过茂密的森林。


Knapphullet is a small annex to a family holiday home situated in Sandefjord, a coastal town 120 km south of Oslo. The house nestles between large rocks surrounded by low vegetation, a typical example of a Norwegian coastal landscape. The site is secluded and it is only accessible by a boat or a footpath from the north through a dense forest.



太阳是影响北欧国家夏季房屋设计的最重要因素之一。许多挪威人喜欢在夏天享受户外生活,因此创造有吸引力的外部空间是很重要的。至关重要的是,这些室外的房间是避风的,因此在这个项目中,建筑本身形成了一个遮蔽屏。这个解决方案创造了一个从内到外的平稳过渡,并给户外空间一个更舒适的内部氛围。在夏季,外部空间成为利用面积最大的区域。它不是把房子放在最好的地方,而是以一种适合特定地形的方式,突出了室外房间的景色。


The sun is one of the most important factors influencing the design of summerhouses in the Scandinavian countries. Many Norwegians enjoy outdoors living during the summer, therefore it is important to create attractive exterior spaces where people naturally tend to gather. It is vital that these outdoor rooms are sheltered from the wind, so in this project the building itself forms a sheltering screen. This solution creates a smooth transition from inside to outside, and gives the outdoor spaces a more comfortable interior-like atmosphere. During the summertime, the exterior space becomes the most utilized area. Instead of placing the house on the spot with the best view, it is situated in a way that is tailored to the specific terrain, and gives prominence to the views from the outdoor room.



附属建筑是一个现存的家庭凉亭,取代两个旧的棚屋。Knapphullet只有30平米,但它有一个开放的生活空间,有一个小浴室和一个睡两个人的夹层床。尽管这座建筑占地面积很小,但空间垂直扩展到4层,包括屋顶露台。


The annex is an addition to an existing family summerhouse, replacing two old sheds. Knapphullet is only 30 square meters, but contains an open living space with a small bathroom and a mezzanine bed that sleeps two people. Although the building occupies such a small footprint, the space expands vertically over four levels including a roof terrace.



通过一段漫长的通道,这栋房屋提供了一座由建筑和悬崖构成的有庇护的中庭。这个项目始于一个想法,即如何利用这个自然保护的区域,周围环绕着巨大的岩石和茂密的植被。这个想法是为了创造一种从这爬上去的方法,可以看到海的全景,这导致了屋顶的特征形状:一个从地面到顶部的台阶,可以看到远处的风景。


Accessible via a long boarded walkway, the house offers a sheltered atrium formed by the building and the cliffs. The project started with an idea of how to utilize this naturally sheltered area surrounded by large rocks and dense vegetation. The idea developed to create a way to climb up from this shelter to see the panoramic view over the sea, which led to the characteristic shape of the roof: a stepped ramp leading up from the terrain to the top of the roof, connecting to the landscape beyond.



朝东的中庭接收早晨的阳光;当西面平台朝向傍晚的太阳开放。天窗的使用进一步利用了夏季漫长的白昼时间。在悬崖上有一个开口,允许日光下到入口处和浴室。在悬崖和混凝土屋顶之间的空隙中,也可以用防护网来做吊床。


The east-facing atrium receives the morning sun; while the west-facing terrace opens towards the evening sun. The use of skylights takes further advantage of the long daylight hours experienced during the summer. Towards the cliff there is an opening in the roof, allowing daylight to pour down into the entrance and the bathroom. In the gap between the cliff and the concrete roof is protective netting that can also be used as a hammock.



屋顶平台提供了一幅令人惊叹的美景的全景图,但从房子的角度来看,它的视野更加狭窄。相反,房子内部的景观聚焦于周围景观的更亲密的一面:岩石表面的纹理和植被有季节变化。


While the roof terrace offers a panoramic view of the stunning scenery, the view from the house is more restricted. Instead, the views from inside the house focus on the more intimate aspects of the surrounding landscape: the texture of the rock surface and seasonal changes in the vegetation. 



屋面采用270mm厚钢筋混凝土,下部为20mm VIP保温。混凝土本身是防水的,因此不需要额外的屋顶材料。因此,屋顶是光滑的白色表面,与岩石景观形成对比,并赋予船舱独特的特性。这些材料简单而结实:白色的混凝土、玻璃和橡木被精心挑选,以配合景观的色调,这样建筑就会逐渐融入周围的环境。探索每一种材料的详细执行扩展了这个看似有限的材料调色板。内部墙壁是坚固的50 / 50毫米橡木层,有天然的锯状结构,而天花板则覆盖着编织的橡木条。长长的长凳上用的是和屋顶一样的白色混凝土。长凳和地板从内部延伸到外部把它们绑在一起,而外部壁炉在中庭形成一个焦点。


The roof is executed in 270mm thick reinforced concrete with 20mm VIP insulation underneath. The concrete itself is water resistant, thus no additional roofing materials are required. As a result, the roof is a smooth white surface creating a dialogue with the rocky landscape, and giving the cabin its distinctive character. The materials are simple yet robust: white concrete, glass and oak were carefully selected to match the hues of the landscape, so that the building will gradually blend into its surroundings. Exploring the detailed execution of each material expands this seemingly restricted material palette. The interior walls are solid 50/50mm oak layered with a natural sawn texture, while the acoustic ceiling is covered with woven oak strips. The long bench is made with the same white concrete as the roof. The bench and the floor extend from the interior to the exterior tying them together while the external fireplace creates a focal point in the atrium. 




MORE: LUND  HAGEM  ARKITEKTER

Lastest News

1. 苏州有熊文旅公寓 古宅改造/B.L.U.E.建筑设计事务所
2. 南波希米亚乡村宅基地的重建 Two houses, deers and trees/BoysPlayNice
3. 冬季畅想---挪威冬季小屋/LUND HAGEM ARKITEKTER
4. Knapphullet 家庭度假屋/ LUND HAGEM ARKITEKTER
5. 小木屋的冬天/LUND HAGEM ARKITEKTER
分享
1
2
3
4
5
6

评论


您需要 登录 以发表评论。
You must be logged in to post a comment.