The high quality of design information
冬季畅想---挪威冬季小屋/LUND HAGEM ARKITEKTER
2018-01-06
挪威


感谢来自LUND  HAGEM  ARKITEKTER的分享

建筑项目:冬季畅想---挪威冬季小屋

建筑类型:冬天的小屋

完成日期:2016年

建筑面积:main cabin, approx. 120 m² + annex, approx. 30 m² + carport

摄影师:Sam Hughes,Marc Goodwin

地址:挪威   Kvitfjell - Ringebu


Name: Cabin Kvitfjell

Type: Winter cabin

Completion: 2016

Size: Gross areas: main cabin, approx. 120 m² + annex, approx. 30 m² + carport

Photographer: Sam Hughes, Marc Goodwin (archmospheres.com)

Location: Kvitfjell - Ringebu, Norway



建筑描述:我们的设计理念是受到了建筑所有者想法的启发,“想要在冰天雪地的世界拥有一处夏季的凉亭。 


Description: Our design process was inspired by the client’s desire to have “a summer cabin in a winter landscape”.



该建筑项目位于拥有最高峰之一称号的--Kvitfjell Ski Resort


The site is located at one of the highest buildable plots within the Kvitfjell Ski Resort. 



其东南侧风景异常得美丽,地形至此急剧下降。


It has uninterrupted views towards southeast, where the topography drops dramatically.



这里种植的绿色植被主要为桦树和松树,沿着道路分布,朝向东南侧分布。


The vegetation consists of birch and pine trees, located along the road and towards southeast. 



在该区域的中间部分,还依稀可以看到其繁盛时期的样子。


The central part of the plot, which had been previously cleared of vegetation, was also its flattest part.



现存的一些植被沿着道路分布,沿着山路向下,是著名的冬季旅游胜地。


The existing trees created a sort of a filter towards the road and towards the winter resort, further down the mountain.



利用两个独立的建筑结构与其之间的缝隙,便打造出了庭院的感觉。


By placing two volumes close to the neighbouring limits, a kind of a courtyard was created.



依据此方式打造出的房屋建筑,营造出恰到好处的私人距离,同时光照条件适度,内部温度舒适。


This way, the outdoor spaces could benefit from privacy from the neighbours, while still benefiting from the west/evening sun, during Easter and summer.



建筑的主结构及其辅助,依托一些柱子作为支撑,只为打造出简洁轻便感。建筑选用了垂直的百叶窗,保证在夏季的良好通风。


The main cabin and the annex were built on stilts, raised from the ground, in order to touch the ground in the "lightest" manner possible. To continue to build on the idea of the summer cabin in the mountain, the volumes were wrapped in thin, vertical louvers.



在百叶窗之后设计了一些大型的玻璃幕墙,在其外修建的外墙,像是附在其外的轻纱,面朝庭院分布。


Given the large planes of glass behind these louvers, where the gallery is, the external walls acquired a "veil-like" quality towards the courtyard.



房屋建筑的主要结构为Y型,成为一处独特的风景,无论是从公共空间还是主卧的角度。


The plan of the main cabin has a Y-shape, that cantilevers to frame the remarkable views over the mountains, from both the common areas and the master bedroom.



外部建筑材料:矿松百叶窗


Materials Exterior: Ore-pine louvers treated with iron sulphate. 



画廊选用的是彩绘的松木。未经处理的松木板


Painted pine timber panel in the galleries or niches in the facades. Untreated pine terrace floors.



建筑内部:橡木地板和屋顶。松木板材。


Interior: Oiled oak floors and ceilings. Painted pine timber panel walls.




MORE: LUND  HAGEM  ARKITEKTER

Lastest News

1. 双溪书院/北京多向界建筑设计
2. 美岕山野温泉度假村/荷兰AZ国际建筑事务所
3. 索契REDCUP咖啡店/ALLARTSDESIGN
4. 虹越园艺社区/杭州森上建筑设计
5. 震泽中学天文公园/具集建筑
分享
1
2
3
4
5
6

评论


您需要 登录 以发表评论。
You must be logged in to post a comment.