The high quality of design information
Coco 复古小酒馆/32mq design studio team
2018-02-03
英国 伦敦


感谢来自32mq design studio team的分享

建筑日期:2017年

总楼层面积:150平方米

委托商:Coco Retro Ltd

建筑设计:32mq设计工作室

总承包商:FF Services

摄影师:Alan Williams (所有图片的版权请联系)     


Date: 2017

Gross floor area: 150 m2

Client: Coco Retro Ltd

Architectural design: 32mq design studio

General Contractor: FF Services

Photography: Alan Williams (All pictures copyright please contact)



小酒馆位于英国伦敦东南部,酒馆的设计尽显法国式的奢华,位于肯特河畔。


The Coco Retro bistro brings French flair to Royal Tunbridge Wells, a large affluent town in Kent, just outside London.



小酒馆拥有三种不同风格的用餐区域,为食客带来不同的就餐感受,由32mq设计工作室负责设计建造。


The brief for the design studio 32mq was to provide three different inspiring dining areas for three different dining experiences. 



地面一层处的设计偏向于休闲风格,主要销售一些啤酒,一层的风格偏向于浪漫优雅,地下的酒窖还在修建过程中,主要是为了收藏私人藏酒。


The ground floor is an informal and relaxed brasserie; the first floor is an elegant intimate and stylish restaurant and the lower floor is a wine cellar (under development) dedicated to the wine collection of the owner.



客人经大堂酒吧区可进入内部,酒吧区的柜台为黄铜材质,其形状为圆形,既节省了空间面积,更重要的是,由于颜色十分亮眼,在街道的对面就可以看到,很好得吸引了潜在客户。

 

Guests enter through a lobby-bar area with a unique circular shiny brass bar counter, which dominates the space and provides a perfect welcoming place for people watching on the street outside.



穿过木质和玻璃材质的隔离屏幕,黑白相间的棋盘地板,你将由此进入地面一层处。


Passing through a wooden and glass divider screen, a black and white bespoke checkerboard flooring, leads you to the brasserie.



砖墙外铺设了天然的木板,勾画出原有墙面的线条,墙壁与天花板之间形成倾斜角,在期间安装了照明灯,照明灯的灯杆为黄铜色,形状为球体,十分美观。


Here the existing brick walls have been left exposed with natural wooden shelves and dark wooden panels that line the walls and traverse up onto the ceiling from which hang beautiful globe lights with brass accents. 



深棕色的座椅和放置着波尔多葡萄酒的彩色桌子,打造出暗色调感。


The dark colour palette includes dark-brown seating and Bordeaux tinted tables.



暗色调的楼梯,引领你来到明亮奢华的就餐空间,白色的餐桌和浅灰蓝色的座椅与地面一层处形成鲜明的对比。


A dark-black staircase leads to a bright, luxurious and modern restaurant space where the white and powder blue colour palette provide a stark contrast to the dark atmosphere of the ground floor. 



原有的天花板进行了改造,为了凸显出屋顶的结构感,为整体空间打造出垂直感。


The existing ceiling has been removed to expose the roof structure and to give a vertical orientation to the space. 



轻木质的屏风结构,将壁炉与餐厅其他部分隔离开来,空间采用的是吊灯照明,灯光不是很强,打造出温馨隐秘的感觉。


A light wooden columns screen frame divides the fireplace area from the rest of the restaurant and creates a space within the space gently lighted up by pendant lights providing an intimate area to the restaurant room. 



定制的三角形状的地板尽显现代时尚感,复古与时尚的完美相遇。


A bespoke triangular pattern flooring gives a touch of modernity to this space that faces the train station clock through a traditional leaded window.



值得一提的是,酒馆侧墙壁的设计,是由当地著名的艺术家克里斯·伯克设计完成的,与酒馆的整体风格相符。


Finally, the side walls have been decorated in collaboration with the local artist Chris Burke by illustrations resembling the typical “Walks” of Royal Tunbridge Wells adding a feel of interior to the tables area. 



酒馆的厨房为开放式,你可以通过一个黄铜框架的玻璃幕墙看到它的全貌。


On the background, an open plan kitchen reveals itself through a horizontal glass internally framed in brass.



▼ 上层平面图, Upper Ground Floor Plan


▼ 一层平面图, First Floor Plan


▼ 地下平面图, Lower Ground Floor Plan



▼ 剖面, Section



MORE: 32mq design studio team

Lastest News

1. 言几又广州K11黑金旗舰店/峻佳设计
2. 有一种美叫征服挑剔感官的奢雅范儿/品川设计
3. 布拉格lasagneria意面店/mar.s architects
4. 简约而不简单的L型家庭房屋住宅/Compass architekti
5. 几何状房屋住宅设计/Arquitectura en movimiento
分享
1
2
3
4
5
6

评论


您需要 登录 以发表评论。
You must be logged in to post a comment.