The high quality of design information
复式公寓建筑/David Ito Arquitetura
2018-04-03
巴西


感谢来自David Ito Arquitetura的分享

建筑项目:复式公寓建筑

建筑类型:内部/公寓面积

建筑状态:完成

建筑面积:80平方米

地址:巴西  Pinheiros, Sã Paulo – SP

建筑日期:2018年

设计师:David Ito Arquitetura 

电子邮箱:contato@davidito.com.br 

建筑团队:David Ito, Martin Naf, Victor Hertel, Lucas Anghinoni, Victória Calil, Natasha Tavolaro.

生产商:AR Marcenaria, Mais Revestimentos, Cia de Iluminaç.o, Cremme, Ovoo  

摄影师:Pedro Kok  


Project: APARTAMENT BON 

Building type: interior / apartment  

status: complete 

Área: 80m²

Location: Pinheiros, Sã Paulo – SP- Brazil 

Year: 2018 

Design by: David Ito Arquitetura 

Website: www.davidito.com.br 

E-mail: contato@davidito.com.br 

Team: David Ito, Martin Naf, Victor Hertel, Lucas Anghinoni, Victória Calil, Natasha Tavolaro. 

Manufacturers: AR Marcenaria, Mais Revestimentos, Cia de Iluminaç.o, Cremme, Ovoo  

Photographer: Pedro Kok 



建筑项目:我们的委托方是一对年轻的情侣,他们想要居住在复式的公寓内,来满足他们对不同功能空间的需求,将来可以迎接所有的家庭成员入住,还有他们养的猫咪们。


Release:  The young couple from Sã Paulo desired to live in a sophisticated apartment that would meet their functional needs, taking into account all members of the family; that is themselves as well as their cats.



他们希望不只是简单得将大型阳台与公寓连接起来,希望可以保持其原始的尺寸,希望居住在这里的每一天都是一种新的体验。


Instead of integrating the large balcony to the interior of the apartment, it was decided to keep it in its original size, something unusual in the present days, but that proved of great importance for the day-to-day operation.



处于此点,对于环境的整合和多样化家具的选择显得尤为重要,事实上,如果这样改,室内的空间就会相对变小。


The integration of the environment and the versatility of the furniture became extremely important in this project considering the fact that there would be less indoor space.  



将厨房设计为开放式的,这看起来是个不错的选择,但是想要如此改变,很有可能要将厨房设计为封闭式的。


Opening the kitchen to the living room seemed to be an obvious idea, however there had to be the possibility of closing it again. 



我们选用了滑动板材来解决这个问题,将卫生间和一些区域隐藏起来,使厨房可开放也可封闭,节省一定的空间面积。


The problem was solved with sliding panels that are hidden inside the walls of the toilet and the service area, allowing complete opening and closing of the kitchen. 



按照相同的设计构想,第二个卧室空间需要重新拆除规划,将其设计为工作和休闲空间。


Following the same line of thought, the second dormitory was fragmented to house a bookcase which is used as an office and bar, as well as a futon that supports the office. 



同时,这里也可以作为屋主日常接待客人的区域空间,厚厚的窗帘,很好得保护了其隐私性,屋主并不喜欢传统的用餐区域,沙发后面的厨房柜台则作为新的用餐区域。


At the same time, this room comfortably accommodates the couple´s usual guests and when this is the case, privacy is guaranteed by a thick curtain which can be fully retracted and closed, preserving it from the cats.The couple did not desire to have a traditional dining room so this was replaced by the kitchen counter, located behind the sofa. 



房屋内设计有三层高的露台面积,这里可以用作用餐区域,烧烤区域,和朋友一起在这里闲聊几句也是不错的选择。也可以仅作为装饰物,如果有需要,可以灵活得处理这片区域。


There is a table on the terrace that can be used in three heights, adapting to different occasions, such as dinners, barbecues and happy hours. It can also be used as a decorative object on the external wall, freeing up space and making its use more flexible. 



项目的复杂性在于,家具的应用,大量使用黑白色,同时要和木质的书架等家具做对比。


The sophistication of this project relies on the furniture and the intensive use of black and white, contrasted only by the wooden shelf.   




MORE: David Ito Arquitetura

Lastest News

1. 言几又广州K11黑金旗舰店/峻佳设计
2. 有一种美叫征服挑剔感官的奢雅范儿/品川设计
3. 布拉格lasagneria意面店/mar.s architects
4. 简约而不简单的L型家庭房屋住宅/Compass architekti
5. 几何状房屋住宅设计/Arquitectura en movimiento
分享
1
2
3
4
5
6

评论


您需要 登录 以发表评论。
You must be logged in to post a comment.