The high quality of design information
葡萄牙 TAÍDE HOUSE/Rui Vieira Oliveira
2018-04-09
葡萄牙


感谢来自Rui Vieira Oliveira的分享

地点:葡萄牙,Taíde, Póvoa de Lanhoso

企业:Rui Vieira Oliveira | Arquitecto 

设计团队:Rui Vieira Oliveira,Vasco Manuel Fernandes

项目:2008

竣工:2015

面积:200平方米

图片:Fernando Guerra FG + SG


Location: Taíde, Póvoa de Lanhoso, Portugal 

Firm: Rui Vieira Oliveira | Arquitecto 

Design team: Rui Vieira Oliveira  Vasco Manuel Fernandes 

Project: 2008 

Construction: 2015 

Area: 200m2 

Photographs:  ©Fernando Guerra FG + SG 



TAIDE HOUSE是一座坐落在葡萄牙北部一个同名的小村庄古老乡村别墅,它具有典型的流行建筑特征。最初,客户已经说明了做一些简单的事情的意愿,一些“容易”享受的东西。这个想法是一个简单的房子,在其中一个人可以,例如,隐藏厨房,从而占用最少的空间。讲的很简短、简单,但却很有趣。


The TAÍDE HOUSE is the rehabilitation of an old country house with the typical characteristics of popular architecture which is situated in a small village with the same name located in northern Portugal. Originally the client had showed the will to make something simple, something "easy" to enjoy. The idea was a simple house in which one could, for example, conceal the kitchen, thus occupying a minimal amount of space. The speech was short, simple, but nevertheless interesting. 



建议应该以一种友好的方式与周围的环境对话,即使我们认为新的概念并不是完全颠覆过去的。我们觉得我们可以在不伤害周围环境的情况下创造出一些动态的东西,从这一刻开始,寻找刺激是不可避免的。环顾四周,在一个有时被标记的地形上,我们了解到,周围的环境是一个圆形剧场,在那里,邻居的目光,那些独特的、倾斜的屋顶房屋的居民,是非常接近的。那里的街道狭窄,几乎是公共的,说的话每个字都能被听到。房子的规模令人担忧。


The proposal should dialog with its surroundings in a friendly way and even if we would assume something new the concept was not to disrupt completely with past. We felt that we could create something dynamic without hurting the surrounding environment, from this moment forward the look for stimuli was inevitable. Looking around, to a sometimes marked terrain, we understand that the surroundings work as an amphitheater in which the gaze of the neighbors, inhabitants of those unique shaped, inclined roof houses, is very proximate. Over there streets are narrow backyards are almost public and every word is listened. The scale of the house was a concern. 



在早期的草图中,屋顶出现并假定自己是整个项目的结构元素。它允许组织和管理一个相当简单的正方形植物内部的动态空间,但也允许外部的分隔,为休闲和沉思和工作区域创造保护区域。有可能通过外部来体验这个元素,并在室内感受它同时参与到景观中去。


In early sketches the roof emerges and assumes itself as the structuring element for the whole project. It allowed to organize and manage dynamic spaces in a rather simple square plant interior but also allowed the compartmentalization in the exterior creating protected areas for leisure and contemplation and also work areas. It's possible to live this element through the exterior and feel it in the interior and at the same time to participate in the landscape. 



花岗岩的墙壁和楼梯,使古老的葡萄磨坊在底层为整个方案提供基础。其他的一切都被认为是新的,这个白色的物体放置在古老的花岗岩墙壁上,因为它寻求隐私或者仅仅是为了实现法律的界限,它几乎自动地画出了它。


The granite walls and stairs which involve the ancient grape mill in the ground floor serve as base for the whole proposal. Everything else is assumed as new and this white object placed on the ancient granite walls comes to life and draws itself almost automatically either it's because it seeks privacy or just to fulfill the legal boundaries.



这栋房屋在两层楼内进行了自我建设:一楼的厨房和浴室、办公室和双层天花板客厅作为社交区域,楼梯间设有两间卧室。


The house organizes itself in two floors: the ground floor contemplates the social area with the kitchen, guest bathroom, office and a double ceiling living room, which houses the stairwell which gives access to the upper floor with two bedrooms. 



我们采用的结构是一般的柱梁,为了获得良好的热性能,我们在屋顶上镶嵌上了白色的石板。在墙壁上我们使用外部隔热系统ETICS。


The system we adopt for the structure is the usual pilar-beam and to obtain a good thermal performance we coated the roof with white colored slabs. In the walls we use the exterior thermal insulation system ETICS. 




MORE: Rui Vieira Oliveira

Lastest News

1. 双溪书院/北京多向界建筑设计
2. 美岕山野温泉度假村/荷兰AZ国际建筑事务所
3. 索契REDCUP咖啡店/ALLARTSDESIGN
4. 虹越园艺社区/杭州森上建筑设计
5. 震泽中学天文公园/具集建筑
分享
1
2
3
4
5
6

评论


您需要 登录 以发表评论。
You must be logged in to post a comment.