The high quality of design information
别墅Areia/APP合作建筑师
2018-04-08
科威特


感谢来自APP合作建筑师的分享

项目名称:Areia

建筑师:APP合作建筑师

邮箱:info@aap.company

景观设计:Susana Pinheiro

室内设计:Leonor Feyo

项目:Rúben Rodrigues, Vando Beldade, Mohammed Hassan.

平面造型设计:Aquilino Sotero

项目位置:科威特,Al Khiran

竣工年份:2017

修建面积:2063平方米

项目管理:Asbuilt

合作者:Vando Beldade

图片来源:João Morgado  


Project name: Areia

Architects: AAP Associated Architects Partnership

Contact e-mail:info@aap.company

Landscape Design: Susana Pinheiro.

Interior Design: Leonor Feyo.

MEP: Rúben Rodrigues, Vando Beldade, Mohammed Hassan.

Graphic Design: Aquilino Sotero.

Project location: Al Khiran, Kuwait

Completion Year: 2017

Built up Area: 2063 sqm

Project Management: Asbuilt

Collaborators – Vando Beldade.

Photo credits:João Morgado



该项目位于科威特南部的沙巴·阿尔哈迈德·阿沙巴海洋城。为了扩大海岸线的长度,该项目把海洋带进沙漠,创造了一系列的运河,有几个码头和游艇停泊,整个区域被许多其他娱乐活动所带动。五个住宅的五个地块分别位于一个可以俯视大海的内流河岸边。


The project is located in Sabah Alahmed Alsabah Maritime City in the southern part of Kuwait. Developed to expand the length of available shoreline, the development brings the sea into the desert to create a series of canals that are anchored by several docks and marinas and activated by many other recreational activities. The five plots of the five residences sit on one of the inner canals overlooking the sea.



从早期开始就希望整体设计保持一致。五个住宅将会使用相同的建筑语言:用简单的几何平面和基础的设计理念不,功能组织方式去构造一个具有现代设计风格连续性和比例的图像。细微而协调的差异保证了这一组住宅群的复杂性和多样性。


From an early stage, the idea was to develop a sense of unity, using the same architectural language of simple plane geometry, as well as the same basic concept and programmatic organization, resulting in a contemporary image of continuity and proportion, where slight harmonious variations guarantee complexity and diversity to this set of houses.



该项目涉及对科威特生活方式及其需求的理解,设计将主要的日常生活区域与海滩、户外庭院、花园和泳池区相互联系起来。这些区域都被放在了第一层,有着观赏运河的最好的视野。这样住户们可结合使用这些空间依照他们各自的需求,增强整个公共区域使用的灵活性,同时也使得室内室外被恰当地连接在一起。在入口旁有一个用来聚集访客的社交空间,称为“diwanyia”。


The program involves an interpretation of the Kuwaiti way of life and its needs, relating the main daily living areas with the beach, exterior patios, gardens and pool areas. Positioned in the ground floor and with a privileged view over the canal, they share the ability to combine their use by its dwellers, in order to maximize the overall flexibility, as well as associate the interior space with the exterior areas in a comfortable way, literally extending to the plot limits. On the opposite edge of the plot, next to the entrance, stands a formal social gathering space for guests, the diwanyia.

 


上层空间被墙围住,一些地方的敞开有效地保证了私密性。每个住宅有功能不相同,但并不形象它们作为一个整体存在。在更深处的地方是家庭成员的房间,同时有着一个被保护地能够俯瞰城市的开口。


Upper floors are bounded by enveloping walls, partially perforated, that effectively guarantee the privacy requested by the program. It withstands certain programmatic variations without compromising the unity as an ensemble. More contained in it self, is reserved for the family bedrooms, with a wider, albeit protected, view over the city.



屋顶可以360俯视Khiran全景,使得其成为理想的休闲空间。放上长沙发,以及特别的座位区,适合在阳光不太强烈时观赏日落。员工宿舍在不同的楼层都有,与他们的活动圈子相联系。


Rooftops with its 360º panoramic view over Khiran make desirable leisure spaces, combining lounge and seating areas for socializing, making it an ideal venue for experiencing the sunset time when the absence of shade is tolerable.Staff quarters, stand in different floors,connecting directly their circle of activities.          



这五个别墅的基本组织概念是类似的。尽管很设计手法很相似,空间上的构成还是有些许不同,使得每个别墅都有其特别之处。当从路上看时,它们的立面似乎只是单纯地重复了五次。从运河那边看过去就能看到不同的立面设计。


The five villas, multiply the same organization concept in its basic. Despite the fact that the schematics are very similar, the volumetric composition present gentle variations that make each house unique its own way. When seen from the road, they look like a simple repetition of the same house, a more heterogeneous facade is experienced from the canal.



这种简单而中立的设计方法,试图通过利用基本的院落式设计来恢复住宅的使用性、功能性和宜居性。这自然与当下这个城市中的住宅发展相矛盾。现在住宅设计纷繁多样,缺少颜色、尺寸、形式、材质和建造方式上的标准。这种复杂的异质性让这个地方还不能被简单地定义。


The simple and neutral approach, tries to restore use, functions and habitability on a basic, shade and courtyards design options in a natural contradiction with what at this point is the development of this city, where the architectural anarchy of the different residential designs, the lack of criteria in color, dimensions, form, textures and construction options create a complex, heterogeneous image of a place that is yet to be defined.




MORE: APP合作建筑师

Lastest News

1. 双溪书院/北京多向界建筑设计
2. 美岕山野温泉度假村/荷兰AZ国际建筑事务所
3. 索契REDCUP咖啡店/ALLARTSDESIGN
4. 虹越园艺社区/杭州森上建筑设计
5. 震泽中学天文公园/具集建筑
分享
1
2
3
4
5
6

评论


您需要 登录 以发表评论。
You must be logged in to post a comment.