The high quality of design information
巧克力店bean to bar/Studio Toggle
2018-05-16
科威特


感谢来Studio Toggle自的分享

时间:2018年

地点:SALMIYA,科威特

团队:Hend Almatrouk, Gijo Paul George, Ghanem Younes, Pedro Varela

制造:Smart Materials, Kuwait

摄影师:Gijo Paul George. Instagram


TIME:2018

LOCATIOM: SALMIYA, KUWAIT CITY

TEAM: Hend Almatrouk, Gijo Paul George, Ghanem Younes, Pedro Varela

FABRICATION: Smart Materials, Kuwait

PHOTOGRAPHY CREDITS: Gijo Paul George. Instagram



Studio Toggle是由年轻的Kuwaiti chocolatier设计的,Bean2Bar在Arjan广场设计了他们的第一家时装店,这是一个流行的F&B概念,位于科威特的Salmiya。


Studio Toggle was commissioned by the young Kuwaiti chocolatier, Bean2Bar to design their debut boutique in Arjan Square, a trendy F&B concept in Salmiya, Kuwait.



33平方米的空间,狭窄的店铺通道,对建筑师来说是一个巨大的挑战,他们希望创造一个明亮和通风的氛围,拥有充足的存储空间和灵活性。


The 33m2 space with a narrow frontage posed a significant challenge for the architects who desired to create a bright and airy atmosphere with plenty of storage space and flexibility.



建筑师们给出了一个简单的解决方案:设计以细长的拱顶为特色,沿着商店横向伸展开,变成了一个光滑的外表。这就消除了对传统天花板的需求,创造了一个更广阔的空间。


The architects devised a simple solution that featured a slender, cellular waffle vault along the longitudinal axis of the store that morphed into a sleek secondary enclosure. This eliminated the need for a conventional ceiling and created an illusion of a greater expanse. 



拱顶的格子尺寸用来自巧克力制造商使用的巧克力模块化作为包装。网状单元格组成的拱顶可被当作一个模拟屏幕,单元格则成为一个个像素。通过不同的包装组合或更改单个巧克力包装的颜色,这个模拟屏幕可以用来展示信息或组成不同的图形。这让商店具有改变其环境的可行性,用一种非常简单而直观的方式来适应不用场合的需求。


 The dimensions of the cells of the vault was based on the modular packaging unit used by the chocolatier and this led to new synergies like re-imagining the vault with its cellular modularity as an analogue screen with the cells doubling up as pixels. Messages or patterns could be displayed on it as required by using a combination of empty cells or by changing the colors of the packaging unit. This opens up possibilities for the store to change its ambience in a very easy and intuitive way to suit various occasions.



该拱顶是一个嵌入式网格系统,由参数化设计生成,以优化的数字技术制作。这提高了建筑的易用性;减少材料损耗,并产生一个非常精确的自支撑钢结构。使用算法生成的钢制吊灯打破拱顶的对称性。吊灯与拱顶几乎形成了一种共生的关系。


The vault was parametrically generated and optimized for digital fabrication as a slot-in waffle system. This enhanced the ease of construction; cut down material wastage and resulted in a very precise self-supported steel structure. The symmetry of the vault is broken and emphasized at the same time by employing an algorithmically generated steel chandelier, which almost has a parasitic relationship with the vault. 



建筑师将这些对比强烈的元素并列在一起,创造出了精致的外观,同时最大限度地提高了空间的效率和亮度。银石灰华作为地板材料,并用作内嵌式冷藏柜的表面材料。这使得整体环境呈现出温暖的格调和平衡的氛围。


By juxtaposing these strongly opposing elements, the architects created a refined industrial look for the boutique while maximizing the efficiency and the lightless of the space. Vein-cut silver travertine was chosen as flooring and also to clad the built in refrigerated counters. This added a warm undertone and balanced the overall ambience. 



网状拱顶与数字化设计的吊灯配合创造出精致的工业形象,同时最大限度地提高了空间的效率和亮度。


Bean2Bar was a successful implementation of generative processes not just as a design tool but also to aid in the digital fabrication and optimization workflow, which was essential to the completion of this boutique.




MORE: Studio Toggle

Lastest News

1. 布拉格Pipca小酒馆/mar.s architects
2. 瑞士五口之家/Ralph Germann architectes
3. 马德里La Oca Selezione商店/ZOOCO ESTUDIO
4. gré方形住宅/Hisako Yamamura + Kosuke Suzuki,suzuki architects
5. 巴勒莫Dadalìa餐厅/Studio DiDeA Architetti Associati
分享
1
2
3
4
5
6

评论


您需要 登录 以发表评论。
You must be logged in to post a comment.