The high quality of design information
里维埃拉小屋/LLABB
2018-05-24
利古里亚


感谢来自LLABB的分享

建筑师:LLABB

建筑合作商:Dott. Beatrice Piola,Dott. Floria Bruzzone

建筑承包商:Zena Costruzioni s.r.l.s.

建筑面积:35平方米

建筑日期:2016年10月

建筑开始日期:2017年5月

建筑结束日期:2017年6月

图片来源:Anna Positano


Architect: LLABB

Collaborators:Dott. Beatrice Piola,Dott. Floria Bruzzone

Contractor:Zena Costruzioni s.r.l.s.

Dimension: 35 sqM

project: October 2016

start works: May 2017

End works: June 2017

Photo: Anna Positano



该建筑项目为一栋公寓的修复项目,公寓位于临海小镇--Ligurian。屋主希望我们可以重新规划这个占地35平方米的公寓建筑,将起居室与卧室空间想分隔开来。


The project deal with the renovation of an apartment in a Ligurian coastal town. The request of the client was to reorganize the 35 square meters in order to organize the rooms by dividing the living area from the sleeping area. 



海洋元素(该地区的鲜明特色)作为建筑项目的基础元素。储藏室仿照帆船内的储藏空间设计为最优化,而空间中的最小维度是项目概念的灵感所在。


The nautical culture (that is a strong peculiarity of this region) was fundamental for the development of the project. The optimization of storage spaces inside sailing boats and the minimum dimensions within these spaces were the inspiration for the concept of the project. 



功能墙穿过整个内部空间,带来了多样的功能性。自入口处至公寓内直至起居区域空间,为整个房屋建筑的核心。


An "equipped wall" crosses the inside space, carrying various functions inside.This accompanies, as a path, the visitor from the entrance into the apartment to the living area, the heart of the house. 



在门厅处的墙面上,设计了一些深度浅,技术性要求少的主要的储藏空间。这里有小小的更衣室/壁橱,在这里你可以彻底放下繁忙的工作,让身心得到短暂的放松。


In the vestibule the wall, less deep, houses a small technical room, as well as the primary storage space. You continue with a small dressing room / closet, where you can break down, leaving the day behind. 



这里通往起居区域,像是一个方形盒区域,卧室区域可俯瞰其下的两层空间区域。主卧室区域安装了两扇大门,其内部构造像是鲸鱼的胸腔--结构分明,设计有序,选用木质建筑材料。


This leads to the living area where, like on a square, the sleeping area overlooks two levels. The master bedroom is accessible through two large doors, and its interior - imagined almost like the inside of a whale's ribcage - is bound by structural wooden ribs.



整体公寓像是小木屋,包含了基本的元素,双层床和小型的储藏空间。墙体末端穿过小型门,通往二层的休息区,可通过楼梯到达,像是小渔夫家的阁楼。安装小型的窗户,房屋采用自然光照明。


These, like a cabin, contain the essential; a double bed and the minimum storage space. The terminal part of the wall, through a small door, leads to the second sleeping area, climbing up a steep staircase, as if climbing onto an attic of a small fisherman's house. The small openings that give light to the environment have been thought as windows that overlook at the living area. 



墙面,选用okoumè(也叫做船用胶合板),蓝白相间的叠层,如水天一线般,自入口处延展到整个公寓空间。厨房,位于墙体末端处,像是扬帆起航的帆船。


The wall, made of okoumè (also called marine plywood) is laminated in white and blue and the continuity between the hull and the sky is interrupted by the waterline which, from the entrance, leads the eye along the entire apartment.The kitchen, placed at the end of the wall path + waterline, is stretched slightly like a sail inflate.





MORE: LLABB

Lastest News

1. 布拉格Pipca小酒馆/mar.s architects
2. 瑞士五口之家/Ralph Germann architectes
3. 马德里La Oca Selezione商店/ZOOCO ESTUDIO
4. gré方形住宅/Hisako Yamamura + Kosuke Suzuki,suzuki architects
5. 巴勒莫Dadalìa餐厅/Studio DiDeA Architetti Associati
分享
1
2
3
4
5
6

评论


您需要 登录 以发表评论。
You must be logged in to post a comment.