The high quality of design information
功能体块分割自由化办公场景/深圳市易象空间设计有限公司
2018-06-14
广州 越秀


感谢来自深圳市易象空间设计有限公司的分享

项目名称:广州德家分公司星光映景办公室

设计师:裴福兴,谢正涛 

设计公司:深圳市易象空间设计有限公司

项目地址:广州市,越秀区

项目类型:办公,室内设计

建筑面积:1300平米

竣工时间:2017.12

摄影师: 廖岭南


Project Name: Dplus Global Office in A·Center, Guangzhou

Designers: Pei Fuxing, Xie Zhengtao

Design Company: Shenzhen Yixiang Space Design Co., Ltd. 

Project Location: Yuexiu District, Guangzhou, China

Project Type: Office, Interior Design

Construction Area: 1300 m2

Completion Time: 2017.12

Photographer: Liao Lingnan



工作的压力让我们想迅速逃离,但说走就走并不易,不如选择一个更好的工作环境,置身于愉悦的氛围中连加班都觉得幸福感爆棚。


The pressure of work makes us want to get away from it, but it is not easy to do so, so we might as well choose a better working environment, and stay in a pleasant atmosphere which would let us feel very happy to work even overtime.



裴福兴、谢正涛和他们的设计团队共同打造了一个集共享办公、展示交流、生活体验、商务洽谈为一体的综合性空间——广州德家分公司星光映景办公室。


Pei Fuxing, Xie Zhengtao and their design team created Dplus Global Office in A·Center, Guangzhou, a comprehensive space that includes shared office, exhibition and communication area, life experience area and business negotiation area.



一改传统办公室给人刻板严肃的印象,设计师通过大胆的空间分割,融入了体块、阵列、变化的设计手法,都给人耳目一新的感觉,形成了独特的个性符号。


Different from the traditional office which gives people a rigid and serious impression, this office creates a fresh feeling and forms a unique symbol though the designers' bold space division and integration of volumes, arrays, and changeable designs.



整个空间分为公共区、动区、静区三个大区域,体现出办公功能的多样化和完整性,赋予空间以生命力。每一个区域都能带来不同的感受,清醒时投入工作,困顿时去水吧台泡一杯咖啡,抬头看看周围的环境,心情阴霾也会一扫而光~


The whole space is divided into three large areas, namely, public area, active area and quiet area, which reflect the diversity and integrity of working functions and give vitality to the space. Each area can bring different feelings, when staffs are in a refreshing state, they concentrate on their work, and when they feel sleepy, they can go to the water bar to make a cup of coffee, look up around the surrounding environment, then the bad feeling would go away. 



刚走进入口门厅就会发现它的特别之处,原建筑结构的两根大柱没成为难题,反而被赋予更多的发挥余地,整个空间在体量上力求“轻落地”的感受。几何图形和小顶灯交织形成个性的吊顶,而接待台犹如一艘由宝石切割而成的精致小船行驶在平静的湖面上,与大理石地面相呼应,把握了艺术与空间的平衡,装置艺术的美感呼之欲出。


You will find the space special as soon as you walk in. The two big pillars from the original structure didn't create difficulty, but opportunities for the design. The whole space strived to create a "light" feeling. Geometric figures and small top lights form an exceptional ceiling. The reception desk is like a boat made of delicately cutting gemstone, driving on the calm lake and echoing with the marble floor, which masters the balance of art and space to achieve a vividly aesthetic feeling of installation art.



设计师为方便住在顶楼的业主上楼而专门留下一条通道,因担心破坏整体美感,便在过道处设计了一整面木饰面菱形造型墙进行修饰,没想到最后效果翻倍,成为一大亮点。


In order to leave a passage for owners on the top floor, the designers decorated the whole wall with diamond-shaped wood veneer. Instead of ruining the sense of beauty, it becomes a highlight in the space.



和普通的等候区不同,这里不会让你产生紧张的情绪,以黄色为主调,简约桌椅、明亮灯光为配角,让空间充满了活力,绿植元素的点缀在贴近自然的同时又美化室内,处处透露着生机。


Unlike ordinary waiting area, this space won't make you feel nervous. Giving priority to a yellow tone, it's decorated with simple tables, chairs and bright lights, making it full of vigor. Besides, the green plants not only make the space close to nature, but reveal vitality.



现代感十足的办公区将陪我们度过一整天的工作时光,设计师融合多种不同类型的办公形态,实现了自由化办公体验。数量少而精致的装饰都经过了细致地推敲,隔着屏幕都能闻到自由清新的气息,置身于简洁又富有内涵的环境中,员工的头脑更清晰,好点子自然就出来了~


We will spend the whole day working in the modern office area, so that the designers integrated many different types of offices to realize a free working experience. A few but delicate embellishments were carefully designed, and people can feel the free and fresh breath. Staffs can have clearer minds and good ideas in a concise environment that is rich in connotation.



累了就来水吧台休息吧,这是一个能让你暂时忘记疲惫的角落,开放式的设计,大片悬挂的灯泡吊灯显得浪漫又温柔,泡一杯咖啡,静静享受美好的下午茶时光,自由惬意地一起谈天说地,彼此之间的距离又拉近了不少。


If you feel tired, go to the water bar, since it is a corner where you can temporarily forget tiredness. In an open layout, it has lots of droplights hanging down, romantic and gentle. With a cup of coffee, you can quietly enjoy a wonderful afternoon moment and freely chat with your colleagues, and you'll feel much closer to each other.



都说会议室是最紧张又高效的存在,多少好的方案都是在这里“头脑风暴”而来的。设计师通过流畅的线条营造出超越现实世界的平和,围着长形木桌,在由小灯泡组成的星光下畅所欲言,犹如朋友般亲密,暖黄的光透过玻璃帷幕映照入室,缤纷了一地暖意,让工作压力得到有效缓解。


It is always said that the meeting room is a place that makes people feel nervous and produces high efficiency, and lots of good plans were came up through "brainstorming" in there. Through fluent lines, the designers created a peaceful space that is beyond the real world. Surrounding the long wooden table, people can talk freely like friends under the starlight. The warm yellow light enters inside through the glass curtain, bringing a warm feeling that can effectively relieve work pressure.



独立式经理办公室的设计上,设计师选择用时尚摩登的设计语言打造了一个简洁而干练的空间,浅色家具、米白色的墙面肌理设计、水晶艺术吊灯、小巧的花束装饰,一幅现代感十足的画面就这样呈现在你面前,与女总经理的品味完美契合。


In terms of the manager's individual office, the designers chose to use modern design language to build a concise and sophisticated space. The light color furniture, creamy white wall surface, artistic crystal droplight and refined small decorative bouquets create a modern picture in front of you, which perfectly matches with the female manager.



原建筑结构凹出去的那一块,成为了沙发休息区的一部分,设计师巧妙结合结构本身做了中空位,舒服又自在。


The concave area of the original building structure becomes a part of sofa rest area, and the designers cleverly combined it with the structure itself to make a hollow layout that makes people feel comfortable and unrestrained.



卫生间更是打破常规地加入戏剧化元素,地面到墙群的菱形花砖和祖母绿的搭配,与卫生间入口处高大的马头灯相互映衬,整个空间平添不少趣味。


In the toilet, the designers broke the tradition and added dramatic elements inside. The diamond-shaped tiles on the floor and wall match well with the emerald color, and the lamp on the tall and big horse at the entrance adds a lot of fun into the space. 



设计源于我们的需求,又为我们的生活创造着无限的可能,现代感十足的新型办公室才是正确的打开方式,印象中严肃紧张的工作环境原来也能如此轻松~


Design comes from our needs, and creates unlimited possibilities for our life. A new office that is full of contemporary feeling is the right way to break the impression of being serious and nervous, and it turns out that the working environment can also be very relaxed.


▼平面图    Plan



MORE: 深圳市易象空间设计有限公司


Lastest News

1. 布拉格Pipca小酒馆/mar.s architects
2. 瑞士五口之家/Ralph Germann architectes
3. 马德里La Oca Selezione商店/ZOOCO ESTUDIO
4. gré方形住宅/Hisako Yamamura + Kosuke Suzuki,suzuki architects
5. 巴勒莫Dadalìa餐厅/Studio DiDeA Architetti Associati
分享
1
2
3
4
5
6

评论


您需要 登录 以发表评论。
You must be logged in to post a comment.