The high quality of design information
Sala Equis餐厅改造/Plantea Estudio
2018-06-08
马德里


感谢来自Plantea Estudio的分享

项目时间:2016年12月―2017年11月

发起人:La Cultural Contemporánea

建筑设计及室内设计师:Plantea Estudio

家具供应商:Estandar Mobiliario

保护系统供应:Cinematografía Pereira

花园设计:Rent a Garden

建筑商:Payser

总面积:720平方米


Project and construction:December 2016 - November 2017

Promotorer: La Cultural Contemporánea 

Architecture and interior desigh: Plantea Estudio

Furniture contributior: Estandar Mobiliario

Proyection systems: Cinematografía Pereira

Gardening: Rent a Garden

Construction company: Payser

M2 Built: 720m2



Sala Equis是一个收集了许多老电影院结构的空间。自从2016年X房间被关闭后,这一设计概念就被废弃了。La Cultural Contemporánea 是El Imparcial的发起人, 餐厅以及概念商店的推广者,包括位于电影院周边的艺术画廊,他想把它变成一个新的电影院概念。这个想法围绕着传统的电影院概念和电影院的其他活动也包含音乐现场、马戏表演、演讲、会议或展览,所有的饮料和食物都是在相应的地方分开提供的。


Sala Equis is a set of spaces collected in the structure of the old cinema Duque de Alba. This had fallen into disuse since the closure in 2016 of room X that occupied it. La Cultural Contemporánea, promoter of El Imparcial, restaurant, publications and design shop, and art gallery located in the annex to the cinema, wanted to turn it into a new concept of cinema. The idea encompassed the traditional version of the cinema together with other activities around this main function. Live music, circus performances, presentations, conferences or exhibitions are also possible, all accompanied by the drink and food that is served in the different areas.



空间造型塑造了整个概念。有一间能容纳300人的圆形剧场的房间,这个房间有一个小的入口,还有一个有一条长通道的入口,现在还分成了四个不同的空间。


Poses has shaped this concept. Where there was a room with an amphitheater for 300 people, with a small ambigu and an entrance through a passage under El Imparcial, there are now four different spaces.



现有的画廊已经被改造成了一个多功能的空间,白天阳光从屋顶上的大天窗照进来,将整个房间照亮。在原有的大屏幕上,有一个连续的投影,但是在这一周有其他的活动,特别是现场音乐。大屏幕下有酒吧和酒吧的小厨房,在它前面,观众可以坐在胶合板的看台上,或者固定的铁管长椅和抱枕,还有吊床、帆布以及秋千,全部以屏幕小广场和酒吧为中心。


The existing gallery has been transformed into a multifunctional space, illuminated during the day by the large skylight open on the roof. On the screen, located where the original, there is a continuous projection, but during the week there are other activities, especially live music. Under the screen is the bar and the small kitchen of the bar, and in front of it, the public sitting in the stands of plywood board, the fixed benches of iron pipe and cushions, the hammocks of pine and canvas or the swings of 11 meters high, arranged as a small public square with the screen and the bar as attention centers.



这座古老的圆形剧场已被改造成了一个能容纳64人的电影院,完全覆盖了黑色天鹅绒,并配备了最好的声音和投影系统。与传统电影院相比,跑步凳和辅助桌提供了更加舒适的环境。


The old amphitheater has been converted into a movie theater for 64 people, completely covered in dark earth velvet and equipped with the best sound and projection systems. The running benches and the auxiliary tables provide carefreeness and comfort, compared to traditional cinema.



在这个房间的旁边,可以在鸡尾酒吧的气氛  里,一个更黑暗的气氛中, 从下面的广场中抽象出来。入口通道现在是一个有长凳和桌子的地方,作为街道和内部广场之间的中间空间,可以在那里等待朋友或着探索内部设计。


Next to this room, the old ambigú has taken on the air of a cocktail bar, collected in a darker atmosphere, in which to be able to abstract from the movement of the plaza below.The access passage is now a place with a bench and tables, as an intermediate space between the street and the inner square, where to wait for friends or find out about the proposals of the interior.



Plantea设计的环境,从广场的自发性和通道的空间相结合,工业材料以及光秃秃的墙壁。,由天鹅绒和红色的灯光渲染了整个空间的气氛。


Plantea has designed environments ranging from the spontaneity of the square and the passageway, with industrial materials combined with the bare walls of the old structure, to the sophistication of the cinema and the ambigú, dominated by velvet and red lights that tint the atmosphere and the public.



和花园相映衬的植被,给广场带来了“外部”的特征,而这些标志,以美国老电影院的方式,给这个概念带来了一种经典的色调。其目的是为现有的材料和家具提供可用的空间,并始终与原有存在保持一种平衡的关系。该建筑由Payser实施设计,曾成功设计许多马德里有名的建筑,包括El Imparcial。


The vegetation, projected in collaboration with Rent a Garden, brings character of 'exterior' to the square, and the signs, in the manner of the old American cinemas, return a classic tone to the concept.The intention has been to provide the available space with current uses with current materials and furniture, always in balance with the memory of the existing.The construction has been carried out with Payser, responsible for the reform of other successful premises in Madrid, including El Imparcial.


▼平面图1    Plan1

▼平面图2    Plan2

▼平面图3    Plan3

▼剖面图1    Section1

▼剖面图2    Section2



MORE: Plantea Estudio

Lastest News

1. 布拉格Pipca小酒馆/mar.s architects
2. 瑞士五口之家/Ralph Germann architectes
3. 马德里La Oca Selezione商店/ZOOCO ESTUDIO
4. gré方形住宅/Hisako Yamamura + Kosuke Suzuki,suzuki architects
5. 巴勒莫Dadalìa餐厅/Studio DiDeA Architetti Associati
分享
1
2
3
4
5
6

评论


您需要 登录 以发表评论。
You must be logged in to post a comment.