The high quality of design information
日式风格餐厅/Giles Reid 建筑工作室
2018-06-12
格鲁吉亚


感谢来自Giles Reid 建筑工作室的分享

设计师:Giles Reid 建筑工作室

承包商: Whitehaus有限公司

委托方:Jidori有限公司

建筑日期:2017年--2018年

摄影师:Gili Merin

建筑电力负责:RCM电力装置有限责任公司

建筑内饰装扮:George Johnson Lifts

厨房设计:洁净空气系统及装置

空调系统:直接冷却

木工作业:Whitehaus

建筑结构设计:Furness Partnersh


Designer: Giles Reid Architects

Contractor: Whitehaus Ltd.

Client: Jidori Ltd

Project: 2017-18

Photography: Gili Merin

Electrics: RCM Electrical Installations Ltd.

Goods lift: George Johnson Lifts

Kitchen: Clean Air Systems and Installations 

AC: Direct Cooling

Joinery: Whitehaus

Structure: Furness Partnersh



委托方租赁了一栋空置的,有六层楼高的格鲁吉亚联排别墅,其位于Covent花园。想要将其改造为日式餐厅。每层的区域比较分散,建筑项目需要堆积式的设计理念,每层设计为一个功能区域。


The client took a lease on a vacant six storey Grade II listed Georgian townhouse in Covent Garden, turning it into a Japanese Yakatori restaurant. Each floor is minute so the programme had to be stacked; one function on each floor. 



餐厅位于地面层前部区域处。后部设计有一个小型的酒吧。卫生间位于地下室。


A dining room is located on the ground floor front.There is a small bar is at the rear. Toilets are in the basement.



一层处也设计有用餐区域,同样是前后空间设计。建筑计划旨在减少空间区域的分散性。厨房位于二层处。厨具清洗区域位于三层处。职员的办公室位于屋顶处。


Two further dining spaces are placed on the first floor, which also has rooms front and back. The plan reduces to just one room on all levels above. The kitchen is on the second floor. The pot wash is on the third floor. The staff office is squeezed into the roof. 



原有的楼梯蜿蜒而上,穿过整个建筑区域,新设计的前台区域与厨房和用餐区域相联结。


An existing stair winds its way up through the building and a new service lift connects kitchen and dining floors. 



建筑项目最大的技术问题的,如何保证整个建筑的服务运转,包括了厨房供应方面和管道安装等。


The biggest technical challenge was to run new services throughout the building, including kitchen supply and extract ducts.



楼层与楼层之间不在同一水平线上。这座基础建筑没有立式提升管。在建筑后侧的立体面,几乎没有空间可通往上部空间。在建筑设计过程中,我们打开了地板,发现了现存结构的一些缺陷。


No floor sits exactly over the one below. The base building had no vertical risers.There were few places on the rear façade one could duct onto. A number of defects with the existing listed structure were discovered when the floors were opened up during construction. 



这无疑为紧张的预算增添了压力感。在联排设计的别墅空间内修建日式餐厅,本身就是一个很大的挑战点。


These challenges placed pressure on a modest budget.There is something inherently odd about designing a Japanese restaurant in a Georgian townhouse. 



这样一来,建筑设计似乎要选用同样的设计风格,简朴匀称,保持原有建筑设计主线,否则会影响原有的建筑,而无法进行新的结构设计。如果是这样的设计,需要重点放在有限的功能空间,需要更加精细的建筑元素,需要修复现有空间内比较粗糙的部分。


The design seeks to walk a line between conveying the restaurant’s theme while making simple well-proportioned rooms that hint at the interior’s Georgian origins, otherwise effaced by previous interventions.The idea was to focus on a limited number of specific functional issues and contrast these new, more refined elements with ‘as found’, often crude parts of the existing interior.



原有的楼梯栏杆需要修复。与楼梯的连接处已经是相当的脆弱。需要重新安置。重新规划设计,以建筑预算为重要的基础。在楼梯和上部的天花板之间安装了新的木条结构做固定,需要新的木梁或是木桩作为支撑。


Stair railings for instance were not original and rickety.Their physical connection to the stair was poor.They needed replacing. Re-imagining them became a way of focusing the budget on necessary work.New timber slats have been fixed between stair and the ceiling above or where this was not possible, to a new timber beam or post so as to provide a robust barrier.



在用餐区域,安置了新的壁板。新的设计数据基本已经形成,高度以街道作为一个基本的点或是对面楼层的高度。木材板条和木棒来源于枫树,采用蜡封的方法进行处理。新式木板选用的是纯正的英国橡木材。现有的楼梯和地面被拆除掉。


In the dining rooms, battens and new skirting boards line the existing walls. A datum has been painted through, its height drawn from a fixed point in street or a building opposite. Timber slats and the bar are constructed from maple, given a wax seal. New flooring is in solid English oak. Existing stairs and landings were stripped back to pine.


▼剖面图    Section

▼平面图1    Plan1

▼平面图2    Plan2



MORE: Giles Reid 建筑工作室

Lastest News

1. 言几又广州K11黑金旗舰店/峻佳设计
2. 有一种美叫征服挑剔感官的奢雅范儿/品川设计
3. 布拉格lasagneria意面店/mar.s architects
4. 简约而不简单的L型家庭房屋住宅/Compass architekti
5. 几何状房屋住宅设计/Arquitectura en movimiento
分享
1
2
3
4
5
6

评论


您需要 登录 以发表评论。
You must be logged in to post a comment.