The high quality of design information
意大利住宅/es arch
2018-06-16
意大利


感谢来自es arch的分享

地点:东经09.21.27,北纬46.26.0

年份:修建于2017

委托商:私人

表面积/尺寸:243平方米

预算:1.200€/ m2

项目主管:Arch. Enrico Scaramellini

顾问:Studio associato Bianco & Mastai, studio H2o, Arch. Francesco Manzoni 

工程进展:2017年12月31日完成

图片:马塞洛 马里亚纳


Location: Madesimo (Sondrio), latitude 46.26.04N longitude 09.21.27E

Year: 2017, in progress 

Client: private

Surface/dimensions: 243 m2 

Budget: Cost of works of 1.200 €/m2 

Project leader: Arch. Enrico Scaramellini 

Consultants: Studio associato Bianco & Mastai, studio H2o, Arch. Francesco Manzoni 

Work progress: realised by 31st  December 2017

Photo: marcello mariana fotografia



这是一个20-30年代乡村建筑的项目,它的两侧是一幢可以追溯到70年代的建筑,与当时的环境完全不一致。原建筑拥有一个朝南的立面,其余侧面均与四周环境隔离,呈现出封闭的立面形态。追溯于自发性建造的乡村住宅中,空间的连续性成为该类型建筑改造项目的关键。


It is a project on a rural building of the ‘20s-‘30s flanked by a building dating back to the '70s, not at all consistent with the context.The existing volumes have a facade facing south while the rest of the building borders with other properties and is therefore completely closed.The theme of the contiguity of the volumes, also traceable in spontaneous rural architecture, becomes key in the design process.



取决于不同的视角,这种邻近性意味着建筑物带给人的感知是不同的,紧密相邻的空间换个角度就仿佛融为了一体。此次改造主要是尽可能最小化的对空间进行扩充。项目主要集中在两个建筑体积的空间上。其中较高的建筑拥有人字形坡面屋顶,较低的建筑则设有屋顶露台。


This proximity means that the perception of buildings is absolutely different depending on the point of view. Very close volumes seem to merge into a single entity. The main intent is to build the project by adding as little as possible.The project takes note of the definition of the two volumes; on the one hand, the tall building with the two-pitched roof, on the other, the low building with the roof terrace.



建筑的立面竖起一堵矮墙,将该立面户外空间围合。在通往一楼的入口的入口附近,我们在工作时,想让这两个建筑之间有更清晰的视野。


The project builds a linear parapet that closes the rectangular geometry of the facade.Close to the opening where the access stairs to the first floor are inserted, we worked with the desire to make clear the slight separation between the two volumes.



楼梯的宽度和和立面的部分木材包层,都让人对该建筑空间的体验产生了积极作用。在二楼的一个新的木质小立面的微微伸出,清晰地界定了立面的构成。该项目希望此次改造为原本令人不安的建筑因素,带来全新的价值和一个全新的居住体验。


The retreat of the parapet for the width of the staircase and the partial wood cladding become functional to the perception of the measured detachment.A new wooden box protrudes to a small extent on the second floor, clearly defining the composition of the facade.The main theme of the project is to transform elements that are considered disturbing in quality elements, returned to the community with new values and meanings.



该项目是在现有的建筑上进行有限的修改,并最终将建筑与周围环境整合成平衡统一的居住画面。通过建筑设计手法为一栋被遗忘的建筑赋予全新的面貌 ,使其拥有更深的含义和价值。


The project is superimposed on the existing building, operating a limited set of modifications, in such a way as to return a new, unitary and balanced image.A forgotten building is regenerated through architecture; the landscape is transformed through the acquisition of a measured intervention, charged with new meanings.


▼改造前    Transformation of the former



MORE: es arch

Lastest News

1. 双溪书院/北京多向界建筑设计
2. 美岕山野温泉度假村/荷兰AZ国际建筑事务所
3. 索契REDCUP咖啡店/ALLARTSDESIGN
4. 虹越园艺社区/杭州森上建筑设计
5. 震泽中学天文公园/具集建筑
分享
1
2
3
4
5
6

评论


您需要 登录 以发表评论。
You must be logged in to post a comment.