The high quality of design information
瑞士五口之家/Ralph Germann architectes
2018-06-21
瑞士


感谢来自Ralph Germann architectes的分享

建筑设计师:Ralph Germann architectes

地址:瑞士,瓦莱州,瓦尔·费雷特,Orsières

建筑面积:200平方米 附带10平方米 台阶面积

建筑材料:云杉木材材料,落叶松黑混凝土瓦

建筑日期:2016年

摄影师:Lionel Henriod 


Architect & designer: Ralph Germann architectes

Location: Orsières,Val Ferret,Valais,Switzerland 

Habitable surface: 200 m2 with a terrace of 10 m2 

Materials: spruce, larch black concrete tiles 

Construction year: 2016 

Photographer: Lionel Henriod 



该建筑项目旨在为一家五口(一对夫妻,3个孩子)提供一处温馨住所。建筑项目的前身是一个旧的仓库(大约建于1920年),上层主要存放了一些干草,下层主要由石头材料构成,主要用作羊圈使用。仅谷仓的面积是无法容纳一家五口的。


This project was realized for a family of 5 (a couple with 3 children) living in the village of Orsières.The old barn (circa 1920) was originally used by peasants to store hay in the upper volume while the lower part, built out of stone, served as a stable for goats or sheep. The size of the barn was not enough to accommodate the family of five. 



建筑工作室决定,在原谷仓结构的基础上,增加一个现代化的木质结构,最终形成两层建筑结构。为了重建钢筋混凝土结构,我们已经将谷仓完全清空(包括墙面和结构板材),以满足抗震等级的要求。为了保持建筑的完整性,其谷仓的外观设计基本做了完整保留,形成了良好的室内保温系统。


The solution Ralph Germann proposed was to add a contemporary wooden annex to the barn connected by a gangway on two levels. The barn has been completely emptied to rebuild a reinforced concrete structure (walls and slabs) in order to meet the seismic requirements of the region. An interior thermal insulation has been made as not to alter the exterior appearance of the barn so that it could keep its "vernacular" aesthetics.



将大型窗户设计于原建筑结构中,保留建筑原始结构。玻璃材质取代了原有的木质材料,为室内提供了充分的自然光照条件,良好的储藏热量的环境。阳台使用混凝土和木质材料,将之前的阳台区域做了彻底改变。建筑内部利用空气--水泵,形成了供热系统,通过太阳能供热板来获取热水。


The insertion of large windows into the masonry respected "the principle of origin". The glass simply took the place where wood has originally been and supplies light and passive heat.A balcony-loggia made out of concrete and wood took the place of the old balcony which was used  to sun-dry the hay. The heat production system is an air-water heat pump and hot water is produced by solar thermal panels. 



内部空间的建筑材料:地面采用涂油落叶松木材,墙壁和天花板选用的是矿物颜料"white RAL 9010",主楼梯和家具选用的是落叶松木材,厨房所采用白色压层材料为 "Dekton gray concrete",烟囱选用的是黑色的粗制钢质材料,浴室选用黑色石板材料。


The choice of materials that were used for the interior are:  For the floors oiled-brushed larch, the walls and ceilings are plaster with mineral paint "white RAL 9010", the main staircase and the furniture are made of solid larch wood, the kitchen white laminate with worktop "Dekton gray concrete", the chimney in black crude steel and the bathrooms in black slate.



木质家具(桌子,长凳,橱柜.....)由Ralph Germann 建筑工作室负责设计,以期到达项目的整体规划。选用落叶松云杉木材,主要是因其具有高的美学价值,也是当地普遍的木材料。


The wooden furniture (tables, bench, cupboards, …) has been designed by Ralph Germann architectes in order to achieve a coherent overall design of the project.The reason that larch and spruce wood were used, apart from their aesthetic qualities, is that they are from the region (Val Ferret). 



建筑的主元素是实心落叶松材料楼梯,这种材料对光和声音都是极其敏感的,也是很好的建筑材料之一。楼梯与用餐区域的高长凳是联结在一起的,同时也可以作为栏杆使用。简约的落叶松木质材料,LED灯来达到间接照明的效果。


The principal element, the backbone of this house, is the solid larch staircase that allows light and sound to travel from one floor to the other. The staircase is linked to a high back bench in the dining area, which at the same time serves as a guardrail. The lighting has been designed using simple larch wooden bars and dimmable LEDs to achieve indirect lighting. 




MORE: Ralph Germann architectes

Lastest News

1. 言几又广州K11黑金旗舰店/峻佳设计
2. 有一种美叫征服挑剔感官的奢雅范儿/品川设计
3. 布拉格lasagneria意面店/mar.s architects
4. 简约而不简单的L型家庭房屋住宅/Compass architekti
5. 几何状房屋住宅设计/Arquitectura en movimiento
分享
1
2
3
4
5
6

评论


您需要 登录 以发表评论。
You must be logged in to post a comment.