The high quality of design information
蝴蝶屋/Feldman 建筑工作室
2018-06-26
加利福尼亚


感谢来自Feldman 建筑工作室的分享

地址:加利福尼亚   Carmel

建筑完成日期:2014年 1月

建筑面积:2900 平方英尺

建筑师:Feldman 建筑工作室

总承包商:Groza Construction

景观设计:Bernard Trainor + Associates

结构工程师:Sheerline Structural Engineering

照明设计顾问:Kim Cladas灯光设计

建筑视觉设计顾问:MetroEighteen

摄影师:Joe Fletcher


Location: Carmel, California

Completed: Jan 2014

Size of Home: 2900sf

Architect: Feldman Architecture

General Contractor: Groza Construction

Landscape Architect: Bernard Trainor + Associates

Structural Engineer: Sheerline Structural Engineering

Lighting Consultant: Kim Cladas Lighting Design

Audio Visual Consultant: MetroEighteen

Photography: Joe Fletcher Photography



项目委托方希望打造一处自然美丽的住所,作为自己退休后的住所,也希望孩子们可以喜欢。项目位于圣塔露西亚保护区,占地20000英亩,紧邻 加利福尼亚 Carmel。


The clients approached Feldman Architecture to design a retreat for eventual retirement and visits from their grown children—a retreat befitting the natural beauty of the location in the Santa Lucia Preserve, a 20,000 acre private development and land trust near Carmel, California.



委托方对于建筑地址的选择十分细心,为了寻找这处特殊的地方,花费了两年多的时间,建筑一层处十分平坦,可保证充足的起居需求。


The clients were meticulous in the selection of the site, searching for two years for a spectacular piece of land that was flat enough to accommodate living on one level.



在与Feldman建筑工作室初次接触中,草地飞舞的蝴蝶引起了屋主很大的兴趣,并希望可以将其融入房屋建筑项目中。


In an initial meeting with Feldman Architecture, the clients noted their vision of butterflies alighting on the meadow site, which the architects took as inspiration. 



屋主同时希望可以将室内外空间联结在一起,打造出简约,赋有当代美学价值的空间,希望有接待客人的空间。房屋被划分为三部分,最高的屋顶选用的是蝴蝶飞舞的形态。


They also expressed a desire to integrate indoor and outdoor spaces with a simple, modern aesthetic and to provide separate spaces for their visitors.Sitting lightly on the land, the house is divided into three pavilions that are topped by expressive butterfly roofs.



每个区域都设计有分隔空间:中间区域为主起居室,餐厅区域和厨房,另外两个空间则是卧室,浴室和休息空间。


Each pavilion has a separate function: the central pavilion houses the main living, dining, and cooking spaces, while two other pavilions provide for sleeping, bathing, and relaxing. 



每个空间的结构适中,每处向户外延伸的空间都可观赏到周围的自然风光,尽揽峡谷风光。


The structures are modest in size, yet each expands into an outdoor room that opens up to dramatic views of the canyon below and hills above.   



这里拥有如诗如画的自然风光,蝴蝶状屋顶,可观赏到周边的山色风光,将主起居室拓展至户外,自然界的晴雨变化也可以清楚得感受到。水作为一种日益稀少的资源,应该引起人们的重视,房屋设计也同样注意到了这一点。


Beyond poetic gesture, the butterfly roofs bring in views of the surrounding hills, expand the main living spaces into the outdoors and also harvest rainwater. Water, an increasingly limited resource, is celebrated throughout the design.



每间房屋的屋顶都拥有雨水收集系统,可与喷泉处连接,将雨水再利用,部分则进入水池内,最后会汇合在蓄水池内,用来浇灌房屋周边的植被。


Each roof funnels water to a rain chain fountain and into landscape collection pools, which then gather in cisterns where it is stored and used to irrigate the landscape.



雨季,房屋结构可允许雨水落下,可慢慢渗入主庭院的地面处。


In addition, the pavilions were sited to allow storm water to flow under the office bridge during the rainy season and seep slowly into the ground in the main courtyard. 



整个房屋建筑选用的是较中立的风格--混凝土楼层和墙面,大型开放式玻璃,胶合板天花板,钢质结构--自室内延伸至室外。


The neutral palette of the house—concrete floors and walls, large glass openings, plywood ceilings, and steel structure—flows from indoors to outdoors. 



混凝土材料和大型玻璃材质的选择,无疑是最好的吸热设备--白天吸收太阳光照,夜晚将其转化为热量。


The use of concrete and large expanses of glass acts as a heat sink—absorbing heat from the sunlight all day and releasing that heat at night.



白天充分的光照,被动式受热,整个房屋建筑仅用了一些的能源规划。大量的太阳能提供了足够的能源支持。


The house uses little energy as a result of extensive day lighting and passive thermal strategies. A large solar array located out-of-sight provides much of the energy that is used.




MORE: Feldman 建筑工作室

Lastest News

1. 言几又广州K11黑金旗舰店/峻佳设计
2. 有一种美叫征服挑剔感官的奢雅范儿/品川设计
3. 布拉格lasagneria意面店/mar.s architects
4. 简约而不简单的L型家庭房屋住宅/Compass architekti
5. 几何状房屋住宅设计/Arquitectura en movimiento
分享
1
2
3
4
5
6

评论


您需要 登录 以发表评论。
You must be logged in to post a comment.