The high quality of design information
SFA住宅/Arquitectura en movimiento
2018-07-02
墨西哥


感谢来自Arquitectura en movimiento的分享

建筑设计:Arquitectura en movimiento Workshop

项目总面积:950平方米

项目地址:Torreón Coahuila

项目年份:2015

摄影:© Rafael Gamo


Architectural Design: Arquitectura en movimiento Workshop

Built Area:  950 sqm

Location: Torreón Coahuila

Date: 2015

Photographer: © Rafael Gamo



SFA住宅是一个严格按照客户的具体要求进行的翻新工程。最初,设计师们提出了一个全新的项目,考虑到这处房产先前的(相当不幸的)翻新工程。然而,由于客户的怀旧之情促使设计师们重新考虑将童年时代的房子改造成适合客户的新家——有一个妻子和三个孩子。


The SFA house is a refurbishment project that is faithful to the client's specific requirements. We initially suggested a brand new project, given the previous (quite unfortunate) refurbishment work on the property. However, the nostalgia of its owner led us to reconsider adapting his childhood home to suit his new family – with a wife and three children. 



考虑到这栋房屋自建造以来的30多年时间,政府决定拆除原来的建筑,利用房屋的空间潜力,并利用其与高尔夫球场相对的位置。设计师们拆除了住宅的隔断地板,创造了一个大的双高容积,后侧和里侧都有大窗户,可以看到而花园和游泳池。这个项目对光线十分重视,在支撑楼梯通向酒吧区域的墙壁上打开了一个空隙,使得光线可以通过酒吧进入空间。


Given the more than 30 years since the construction of the house the decision was made to strip its original structure bare, to use the house's spatial potential and to take advantage of its location opposite a golf course. We demolished the dividing floor of the residence so as to create a large double height volume with large windows to the rear and interior facade to the garden and the swimming pool. Due to the importance placed on light intake in this project, a void was opened on the wall supporting the stairs towards the bar area through which a shaft of light pierces the space.



该设计方案的娱乐区域——一间带有壁炉的休息室,休息室由镶有米色石板饰面的巨大的墙壁,亨格(Henge)设计的环形吊灯,以及一件红色地毯组成——周围有木制镶板和木地板构成的酒吧区。相比之下,餐厅是一间比较紧凑的小房间,可以被看作是展示艺术作品的场所,还有一个设计师设计的餐具柜。


The entertainment area of the scheme - a lounge with a fireplace and large walls with beige stone slab veneers, ring-shaped pendant lamps by Henge and a red-coloured carpet - is crowned by a bar area framed by wooden panels and with wooden floors. In contrast, the dining room is a small room on a more compact - rather cosy - scale, that can be seen as a recess in which to display art pieces and a designer sideboard with a Pietra Serena stone top. 



墙上的木板可以用来隐藏厨房和卫生间的门。家庭娱乐室也有两倍高,由定制的音乐会风格的木制嵌板构成,在通往入口的空间中,过渡到花园和其他娱乐场所。我们又一次看到了都是暖色调的木头、灯饰和室内装饰。


Wooden panels on the wall serve to conceal the doors to the kitchen and toilet. The family room is also double height and is framed by custom-made concertina-like wooden panels that create a presence in the space towards the entrance, the transition to the garden and the rest of the entertaining areas. Once again we see wood, light fittings and upholstery in warm shades.



私人区域包括三间卧室,每个孩子一间,根据每个孩子的个人喜好和喜欢的颜色设计而成。木材是整个项目的特色。原来的主卧面积又增加了150平方米,包括睡觉区、办公桌、阅读区、沙发区和咖啡桌。


The private areas comprise three bedrooms, one for each child, fitted out to the personal taste and preferred colours of each. Wood features throughout the project. The original master bedroom gains another 150sqm and includes a sleeping area, work desk, reading corner, a seating area and a coffee table. 



胡桃木和天然石材的使用,辅以中性色调的室内装饰。外部和天花板的灯是分开的。主浴室和更衣室的特色是使用了大面积的意大利arabescato大理石。空间分部使得两个对称的浴室相对,由一个蒸汽淋浴,和两个相同的梳妆台组成。


The use of walnut joinery and natural stone is complemented by upholstery in neutral shades. Perimetral and ceiling light are kept separate. The main bathroom and dressing room feature large areas of Italian arabescato marble. The distribution allows for two symmetrical bathrooms opposite each other, joined by a steam shower, and two identical dressing tables.



主立面也被重新设计。设计师通过连接不同空间的线条来整合不同的空间。方形拱门、大开口和特色面板的整合,在新旧房屋之间创造了一种大胆的联系,其中包括一个带有火坑的露天烧烤架和一个游泳池。


The main facade was also redisigned. We integrated the different volumes through lines which continue from one volume to the other. The integration of squared arches, large openings and feature panels create a bold connection between the old and new houses, including the garden boasting a large eating area by an open grill with a fire pit and the swimming pool.



家具、灯饰和艺术品选择都是根据每个空间进行个性化设计的,还可以根据每个用户进行个性化设计。


Furnishings, light fittings and art selection were personalised according to each space and, when applicable, each user.


▼平面图1    Plan1

▼平面图2    Plan2



MORE: Arquitectura en movimiento Workshop

Lastest News

1. 言几又广州K11黑金旗舰店/峻佳设计
2. 有一种美叫征服挑剔感官的奢雅范儿/品川设计
3. 布拉格lasagneria意面店/mar.s architects
4. 简约而不简单的L型家庭房屋住宅/Compass architekti
5. 几何状房屋住宅设计/Arquitectura en movimiento
分享
1
2
3
4
5
6

评论


您需要 登录 以发表评论。
You must be logged in to post a comment.