The high quality of design information
简约而不简单的L型家庭房屋住宅/Compass architekti
2018-07-14
斯洛伐克


感谢来自Compass architekti的分享

地址:捷克斯洛伐克,布拉迪斯拉发,Jarovce,Ladislava Batthyanyho街道

建筑师:Compass architekti: Ing.arch. J. Benetin, Ing.arch. M. Gašparová, Ing.arch. M. Grébert, Ing. MGR.ART. J. Kurpaš 

地址:Compass, s r.o

摄影师:Boysplaynice


Location: Ladislava Batthyanyho street, Jarovce, Bratislava, Slovakia

Autohrs: Compass architekti: Ing.arch. J. Benetin, Ing.arch. M. Gašparová, Ing.arch. M. Grébert, Ing. MGR.ART. J. Kurpaš 

Address: Compass, s r.o

Photography: Boysplaynice



该房屋是为祖孙两辈人修建的(外婆,外公和9个孩子)。房屋位于Jarovce小镇的北边,位于家庭住宅区域内。经过一定的调整,占地面积为661平方米。为了确保土地的最佳使用效果,房屋几乎占据了北部区域。


The family house is located on the northern edge of the village Jarovce, in a zone of family houses.The site is leveled, with an area of 661 m2.To ensure the optimal use of the property, the house is located in the northern part of the parcel. 



这里的家庭气氛十分得浓厚,在这里,你可以尽情享受亲情间的单纯快乐。工作起来也很悠闲,这里的一切都充满了希望。


House for parents Is exactly that kind of commision which could possibly harm your relationship with your family or with your work.Or even both. Fortunately in this case, things went against the odds. 



屋主仅提出了三个要求:小型的房屋建筑,不需要楼梯和过多的空间,为9个孩子的成长和安全考虑。我们对此提出,选用绿色植被作为隔离元素。整个房屋的形状为舒缓的L形状,自然向两侧区域延伸开来。


We received only three bacis requirements: a small house, no stairs and lots of space for nine grandchildren. Our answer to the this is the composition of a green atrium complemented by the house. The house shaped in a form of the letter L defines the atrium on its two sides. 



房屋的南侧向阳,而房屋的北侧修建的空间较多一些,几乎占据了北部的全部区域。水平的混凝土屋顶,并与房屋的所有小型的空间联结在一起。


The south part of the plot is opened to the sun, while the northern part is taken by the house.The horizontal concrete roof slab is omnipresent and connects seamlessly all spaces in the house.



板条自内部至外部倾斜,自入口处至房屋内部联结紧密。屋顶的悬臂部分用来调节太阳光辐射,与内部温度进行调节,以保证房屋内拥有比较舒适的温度。


The slab leans from the interior to the exterior and leads the narrative of your visit to the house from the very entry part to the most intimate parts of the house. The cantilevered part of the roof is set to regulate the solar radiation and interior climate according to the sun path.



在房屋两翼的相交处,屋顶的半径比较长。曲线条打造出更宽的台阶面积。


At the intersection of two wings, the roof slab is filled with large radius. This curve creates much wider area of the terrace. 



用餐处与花园和内部空间相连接。整体房屋环境十分精美。房屋依据传统的方式划分为两个部分。房屋夜晚的感觉是不同的。


It is the perfect spot for dining, the place that integrates the garden and the interior. And to be hones, it looks good on the pictures too. The house is divided very traditonally into two parts. The day part and the night part apart. 



由于外表面选用的是玻璃材料,白天,整个房屋像是一个透明的晶体,花园内的景色也映照进房屋内部。这样一来,孩子们可以随时被看到,保证孩子们的安全。


The day part is transparent, connected to the garden and easy to comprehend. Here, the grandchildren are still visible and supervisied.



夜晚,木质墙面和私人花园区域比较明显。花园区域显得格外安静,与中庭的热闹气氛形成鲜明对比。


The night part is located behind the wooden wall and is accompanied by small private garden.This garden serves as a quiet refuge in opposition to the noise and atmosphere in the atrium.



室内的设计进一步发展了住宅的空间理念。无缝隙的屋顶,灰色楼层,橡木材长墙面。这些基础的元素奠定了空间的基本设计,加以一些符合人工学的家具等,最终完成了所有的设计建造。


The design of the interior further develops the spatial concept of the house. It is dominated by a mutual relationship of seamless roof, gery floor and long walls cladded in oak. These basic elements define the space which could be randomly occuiped by people objects and furnishing.


▼平面图    Plan

▼剖面图1   Section1

▼剖面图2   Section2

▼剖面图3   Section3



MORE: Compass architekti

Lastest News

1. 言几又广州K11黑金旗舰店/峻佳设计
2. 有一种美叫征服挑剔感官的奢雅范儿/品川设计
3. 布拉格lasagneria意面店/mar.s architects
4. 简约而不简单的L型家庭房屋住宅/Compass architekti
5. 几何状房屋住宅设计/Arquitectura en movimiento
分享
1
2
3
4
5
6

评论


您需要 登录 以发表评论。
You must be logged in to post a comment.